Dobrý den,
při přechodu na Windows 11 jsem zaznamenal problémy s českou diakritikou v názvech souborů při používání AS. Kdy nejdou kopírovat soubory, které jsem předtím na Win 10 zkopíroval na USB bez problému a nyní, když je chci přenést z USB do PC s Win 11, tak si s tím AS nedokáže poradit.
Lze to prosím pořešit nějakým interním nastavením OS anebo je chybka někde jinde a souvisí to např. s podporou Unicode?
Předem děkuji za rady
Windows 11 a diakritika v názvech
Windows 11 a diakritika v názvech
Last edited by PepaR on 27 Feb 2023, 12:01, edited 1 time in total.
PepaR
Re: Windows 11 a diakritika v názvech
Zkontrolujte v nastavení Windows, sekce Čas a jazyk - Jazyk a oblast - Jazyková nastavení vyžadující správce, že máte Aktuální jazyk pro programy nepodporující sadu Unicode nastaveno Čeština (Česko). Rovněž ověřte po rozkliknutí Změnit místní nastavení systému, že nemáte zaškrtlou volbu Beta: Používat Unicode...
Aký máte Windows 11 jazyk inštalácie? EN, CZ, iný?PepaR wrote: ↑25 Feb 2023, 17:17 Dobrý den,
při přechodu na Wind 11 jsem zaznamenal problémy s českou diakritikou v názvech souborů při používání AS. Kdy nejdou kopírovat soubory, které jsem předtím na Win 10 zkopíroval na USB bez problému a nyní, když je chci přenést z USB do PC s Win 11, tak si s tím AS nedokáže poradit.
Lze to prosím pořešit nějakým interním nastavením OS anebo je chybka někde jinde a souvisí to např. s podporou Unicode?
Předem děkuji za rady
Ad Martin) Uff, děkuji moc, funguje to. Už jsem kvůli tomu nemohl i spávat, jak jsem se bál, že budu muset hledat alternativu za AS.
Ad AD7) Byl to přeinstalovaný Win 11, který byl nejprve v EN a pak jsem v průběhu doinstaloval CZ balíček.
Ještě jednou moc děkuji, pánové.
Ad AD7) Byl to přeinstalovaný Win 11, který byl nejprve v EN a pak jsem v průběhu doinstaloval CZ balíček.
Ještě jednou moc děkuji, pánové.
PepaR