PictView: artefakty v obrázku při neceločíselném zvětšení

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Dobrý den,
toto je velmí stará (zaokrouhlovací?) chybka v PictView. Pokud zvětším zobrazený obrázek na nějaké neceločíselné zvětšení (například: 4 x 2^(2/3) = 634,604...%) a obrázek posunu, tak se původní pixely posouvají pod myší ale nově nakreslené s těmi původními nesedí a dělá to ošklivé věci :(

Podezřelé je, že k tomuto dochází jen ve horizontálním směru.

Systém: WinXP SP3 Pro EN, AS 2.51, GPU: Ati X1650 AGP, Catalyst 8.12
Attachments
ukázka artefaktů v PictView
ukázka artefaktů v PictView
pictview_artfakty.png (12.61 KiB) Viewed 8788 times
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Poznámka: problém se projevuje také při překreslování plochy po tooltipu (Pipette mode). Co jsem pozoroval, zlobí to pod každým OS a každou grafickou kartou / ovladači, které jsem měl k dispozici.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zřejmě souvisí také s přiloženým problémem, kdy označovací klec nesedí na jednotlivé body? Stačí měnit velikost okna a klec mění svou pozici.
Attachments
err4.png
err4.png (21.01 KiB) Viewed 8783 times
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: PictView: artefakty v obrázku při neceločíselném zvětšení

Post by Jan Patera »

zarevak wrote:Dobrý den,
toto je velmí stará (zaokrouhlovací?) chybka v PictView. Pokud zvětším zobrazený obrázek na nějaké neceločíselné zvětšení (například: 4 x 2^(2/3) = 634,604...%) a obrázek posunu, tak se původní pixely posouvají pod myší ale nově nakreslené s těmi původními nesedí a dělá to ošklivé věci :(
Stejny problem jako zde. Nezavisle na HW, OS nebo ovladacich.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

:oops: já jsem asi blázen... jsem se snažil dohledat, zda to tu nebylo zmíněno, a nic nenašel. A teď jsem byl nachytán, že přímo já jsem už jednou o problému psal :oops:
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

To je přesně důvod, proč se snažíme hlášené problémy řešit, jinak se vracejí a člověk chodí v kruzích. Jsou ale situace, kdy řešení je zkrátka netriviální (Unicode pro Salamandera například) a toto je zřejmě jedna z nich. Honza Patera poslední dva měsíce investoval do oprav a vylepšení ostatních pluginů, což bude pro uživatele určitě hodně znatelné.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Původně jsem si říkal, že se jen někde opraví zaokrouhlování a bude to 8) Když si ale vzpomenu na zaokrouhlovací komplikace, které jsem řešil ve svém pluginu (který žije - pokusím se během týdne zaslat ukázku), tak vím, že je to někdy docela maso všechno ohlídat...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

zarevak wrote:ve svém pluginu (který žije - pokusím se během týdne zaslat ukázku)
Tak to je skvělá zpráva! Těšíme se na preview!
k0nelupy

Post by k0nelupy »

zarevak wrote::oops: já jsem asi blázen... jsem se snažil dohledat, zda to tu nebylo zmíněno, a nic nenašel. A teď jsem byl nachytán, že přímo já jsem už jednou o problému psal :oops:
OT: taky nekdy nemuzu najit neco o cem se tady urcite mluvilo napr. viz
http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=13264
ani ten google mi nepomohl :-(
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: PictView: artefakty v obrázku při neceločíselném zvětšení

Post by Jan Patera »

Jan Patera wrote:
zarevak wrote:Dobrý den,
Stejny problem jako zde. Nezavisle na HW, OS nebo ovladacich.
Problem snad vyresen pro pristi verzi Salamandera (AS 2.52), nebo aspon zlepsen o 99%. Zatimco dosud mohla odchylka cinit az tolik pixelu, o kolikanasobny zoom slo, ted by jen v ojedinelych pripadech mohla byt pouze 1 pixel. Snad to nema vedlejsi efekty na rychlosti...
Post Reply