Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Dobrý den,
toto je velmí stará (zaokrouhlovací?) chybka v PictView. Pokud zvětším zobrazený obrázek na nějaké neceločíselné zvětšení (například: 4 x 2^(2/3) = 634,604...%) a obrázek posunu, tak se původní pixely posouvají pod myší ale nově nakreslené s těmi původními nesedí a dělá to ošklivé věci
Podezřelé je, že k tomuto dochází jen ve horizontálním směru.
Systém: WinXP SP3 Pro EN, AS 2.51, GPU: Ati X1650 AGP, Catalyst 8.12
Attachments
ukázka artefaktů v PictView
pictview_artfakty.png (12.61 KiB) Viewed 8785 times
Poznámka: problém se projevuje také při překreslování plochy po tooltipu (Pipette mode). Co jsem pozoroval, zlobí to pod každým OS a každou grafickou kartou / ovladači, které jsem měl k dispozici.
zarevak wrote:Dobrý den,
toto je velmí stará (zaokrouhlovací?) chybka v PictView. Pokud zvětším zobrazený obrázek na nějaké neceločíselné zvětšení (například: 4 x 2^(2/3) = 634,604...%) a obrázek posunu, tak se původní pixely posouvají pod myší ale nově nakreslené s těmi původními nesedí a dělá to ošklivé věci
Stejny problem jako zde. Nezavisle na HW, OS nebo ovladacich.
já jsem asi blázen... jsem se snažil dohledat, zda to tu nebylo zmíněno, a nic nenašel. A teď jsem byl nachytán, že přímo já jsem už jednou o problému psal
To je přesně důvod, proč se snažíme hlášené problémy řešit, jinak se vracejí a člověk chodí v kruzích. Jsou ale situace, kdy řešení je zkrátka netriviální (Unicode pro Salamandera například) a toto je zřejmě jedna z nich. Honza Patera poslední dva měsíce investoval do oprav a vylepšení ostatních pluginů, což bude pro uživatele určitě hodně znatelné.
Původně jsem si říkal, že se jen někde opraví zaokrouhlování a bude to Když si ale vzpomenu na zaokrouhlovací komplikace, které jsem řešil ve svém pluginu (který žije - pokusím se během týdne zaslat ukázku), tak vím, že je to někdy docela maso všechno ohlídat...
zarevak wrote: já jsem asi blázen... jsem se snažil dohledat, zda to tu nebylo zmíněno, a nic nenašel. A teď jsem byl nachytán, že přímo já jsem už jednou o problému psal
zarevak wrote:Dobrý den,
Stejny problem jako zde. Nezavisle na HW, OS nebo ovladacich.
Problem snad vyresen pro pristi verzi Salamandera (AS 2.52), nebo aspon zlepsen o 99%. Zatimco dosud mohla odchylka cinit az tolik pixelu, o kolikanasobny zoom slo, ted by jen v ojedinelych pripadech mohla byt pouze 1 pixel. Snad to nema vedlejsi efekty na rychlosti...