Zdravím,
při porovnávání textových souborů jsem narazil na takovou drobnost, která mne poněkud zmátla.
Při porovnávání dvou různých adresářů (Ctrl+F10 zaškrtnuto pouze Content ) s textovými soubory se mi označil jeden pár souborů jako rozdílný. Na první pohled se soubory lišily velikostí.
Při následném porovnání souborů pomocí File Comparatoru (Ctrl+Shift+C) se mi zobrazila hláška, že mezi nimi není žádný rozdíl (No difference between files.).
Jak to, že jsou jinak veliké a přece obsahově stejné? Chvilku mi to trvalo, než jsem našel rozíl.
Soubory se lišily v použitém odřádkování - jeden používá UNIX a druhý Windows řádkování, viz příloha s testovacími soubory.
Možná by stálo za to tuto informaci uživateli zdělit. Na první pohled ten rozdíl není patrný...
PS: šlo by též informovat o rozdílném kódování souboru UTF, Windows, Latin, ISO...?
PPS: tak mě napadá, že by se hodila i funkce zobrazení souhrné statistiky ve File comparatoru. Čas vytvoření souborů, počet nalezených rozdílů, použité kódování textu, řádkování, velikost, atp. Klidně by se základní údaje mohly zobrazovat ve status baru...
FileComparator a odlišné řádkování
FileComparator a odlišné řádkování
- Attachments
-
- FileComparator.7z
- UNIX a Windows řádkování
- (287 Bytes) Downloaded 301 times