FileComparator a odlišné řádkování

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
ino

FileComparator a odlišné řádkování

Post by ino »

Zdravím,

při porovnávání textových souborů jsem narazil na takovou drobnost, která mne poněkud zmátla.

Při porovnávání dvou různých adresářů (Ctrl+F10 zaškrtnuto pouze Content ) s textovými soubory se mi označil jeden pár souborů jako rozdílný. Na první pohled se soubory lišily velikostí.
Při následném porovnání souborů pomocí File Comparatoru (Ctrl+Shift+C) se mi zobrazila hláška, že mezi nimi není žádný rozdíl (No difference between files.).

Jak to, že jsou jinak veliké a přece obsahově stejné? Chvilku mi to trvalo, než jsem našel rozíl.

Soubory se lišily v použitém odřádkování - jeden používá UNIX a druhý Windows řádkování, viz příloha s testovacími soubory.

Možná by stálo za to tuto informaci uživateli zdělit. Na první pohled ten rozdíl není patrný...

PS: šlo by též informovat o rozdílném kódování souboru UTF, Windows, Latin, ISO...?
PPS: tak mě napadá, že by se hodila i funkce zobrazení souhrné statistiky ve File comparatoru. Čas vytvoření souborů, počet nalezených rozdílů, použité kódování textu, řádkování, velikost, atp. Klidně by se základní údaje mohly zobrazovat ve status baru...
Attachments
FileComparator.7z
UNIX a Windows řádkování
(287 Bytes) Downloaded 301 times