Quicksearch rozsirenie

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
SelfMan

Quicksearch rozsirenie

Post by SelfMan »

Pokracovanie z http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=2&t=3505

Jan, v principe mi ide o nasledovne.
Za normalnych okolkonosti ked vytukam na klavesnici "abc", tak sa focus presunie na subor zacinajuci na "abc".
Pokial taky subor neexistuje, nic sa nedeje. Pokial chcem hladat "abc" ako substring, tak musim najprv zadat "\". (pripadne niektoru z alternativ). Moj navrh je v tom, aby sa v situacii, ked nie je pri zadani "abc" najdeny subor zacinajuci na tieto znaky, automaticky pouzilo hladanie cez substring.
Ether

Re: Quicksearch rozsirenie

Post by Ether »

SelfMan wrote:Za normalnych okolkonosti ked vytukam na klavesnici "abc", tak sa focus presunie na subor zacinajuci na "abc".
Pokial taky subor neexistuje, nic sa nedeje.
Technická: Stačí, aby tam byl soubor začínající na 'ab', případně jenom 'a' a ten se focusne. Pokud tam není soubor začínající 'a', ale je tam nějaký na 'bc', 'b' nebo 'c', tak se focusne ten (v daném pořadí).
Ελληνικά rulez.
SelfMan

Post by SelfMan »

Mam na mysli to, ze sa focusne "zzzabc" pretoze obsahuje abc, co je trosku ina funkcionalita. Hladam totiz "abc" a nie "bc".
Raptor

Post by Raptor »

Mi by se to asi nelibilo. kdyz hledam jmeno tak pisu primo, pokud vim, ze hledam substring, pouziju lomitko. Prislo by mi strasne matouci ze bych hledal abc a ono to skocilo na xxxabc :-)
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Zdravím.
Jsem také proti, protože tak jednou týdně narazím na to, že vyhledávaný soubor nenajdu. Tím, že se focus nikam nepřesune, mne Salamander upozorní na to, že jsem někde něco opomněl a soubor na daném místě neexistuje... S navrhovaným rozšířením bych musel pokaždé porovnávat nalezený soubor, zda je to ten, který hledám :(
Post Reply