Altap Salamander 2.5 RC3 je k dispozici

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
zdenek bulin

Post by zdenek bulin »

Pánové, díky. Drobnost jako změna barvy ikony a odhad času při kopírování velmi potěší. Ještě jednou díky.

Zdeněk Bulín
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zrovna problematika rychlostí si vzala měsíc práce, takže to nakonec drobnost nebyla. Ale jsme rádi, že je to hotové.
Zdeněk Bulín

Post by Zdeněk Bulín »

Jan Rysavy wrote:Zrovna problematika rychlostí si vzala měsíc práce, takže to nakonec drobnost nebyla. Ale jsme rádi, že je to hotové.
Asi to vyznělo špatně, jak jsem to původně napsal, tou drobností jsem myslel hlavně změnu barvy ikony.

Z.Bulín
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Sami jsme problematiku rychlostí podcenili. Vypadalo to, že jednoduše přebereme existující kód z FTP pluginu, jenže pak se ukázalo, že lokální disky se chovají mnohem zákeřněji (kolísání o tisíce procent) ve srovnání s FTP přenosy, které jsou linearizovány přenosovou kapacitou linky.
cincura.net

Post by cincura.net »

Kdyz uz tu tak opevujeme nove fce, ktere jsou fakt super - SVN/CVS overlay je super, rychlost jakbysmet, tak mi pripada, ze SS vykresluje panely v trochu jinych fontech. Je to tak? (i kdyz je mozne, ze jsem prepracovany, pac dneska uz moc nevidim)
Jiri {x2} Cincura
David Grudnik

Post by David Grudnik »

Skutečně to vypadá jinak. IMHO to předešlé bylo přehlednější.
Last edited by David Grudnik on 13 Apr 2007, 23:04, edited 1 time in total.
Datalog

Post by Datalog »

Změna barvy ikonky, custom text prefix in main window title (s předdefinovaným "ADMIN" :wink: ). Paráda. Připojuji se k díkům.

Vypadá to, že nastal čas zahodit ResourceHacker a zvykat si na novou ikonku. 8)
cincura.net

Post by cincura.net »

David Grudnik wrote:IMHO to předešlé bylo přehlednější.
Takoveto veci jsou jen o zvyku.
Jiri {x2} Cincura
Datalog

Post by Datalog »

cincura.net wrote:tak mi pripada, ze SS vykresluje panely v trochu jinych fontech. Je to tak?
Změnil se dafault font z MS Sans Serif na Tahoma. Při zadání původního fontu je vykreslování stejné (tedy nedošlo k pixelovým posunům, opravdu jen změna fontu).

Nastavit si jiný (resp. starý) je otázka minuty. Nevidím v tom problém.

EDIT: Ke změně písma (nebo jen kerning?) došlo i v user menu baru. Ale na první pohled to není znatelné => neruší, nevypadá jinak. A tam mají nová písmena (či mezery) menší šířku, takže se tam vejde více nápisů (osobně nevyužiji, ale kvituji jako plus, kdo ví, třeba někdy).
Last edited by Datalog on 13 Apr 2007, 23:18, edited 1 time in total.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Ano, udělali jsme pořádek ve fontech. To znamená, že ve Windows 2000 a XP se používá standardní Tahoma. Pod Windows Vista je to nový font Segoe UI. Člověku to chvilku připadá zvláštní, ale počítám, že si rychle zvykneme.
David Grudnik

Post by David Grudnik »

Datalog wrote: Změnil se dafault font z MS Sans Serif na Tahoma. Při zadání původního fontu je vykreslování stejné.
Tak daleko jsem nedošel, děkuji.
cincura.net

Post by cincura.net »

Datalog wrote:
cincura.net wrote:tak mi pripada, ze SS vykresluje panely v trochu jinych fontech. Je to tak?
Změnil se dafault font z MS Sans Serif na Tahoma. Při zadání původního fontu je vykreslování stejné (tedy nedošlo k pixelovým posunům, opravdu jen změna fontu).
Nic o pixelovych posunech jsem nepsal. Psal jsem hned o fontu. Nepidil jsem se po tom, jak se to zmenilo, ale jen zda-li. Mel jsem proste jen jiny pocit.
Datalog wrote: Nastavit si jiný (resp. starý) je otázka minuty. Nevidím v tom problém.
Me to nevadi, behem par hodin to clovek nebude vnimat.
Jiri {x2} Cincura
Datalog

Post by Datalog »

cincura.net wrote: Nic o pixelovych posunech jsem nepsal. Psal jsem hned o fontu. Nepidil jsem se po tom, jak se to zmenilo, ale jen zda-li. Mel jsem proste jen jiny pocit.
Jj, to měla být spíše reakce-rada na "David Grudnik".
cincura.net wrote:Me to nevadi, behem par hodin to clovek nebude vnimat.
Mně to vadilo, u Tahoma mi přišla efektivní velikost menší, hůře čitelná, při stejné výšce řádku. Ale protože si tam mohu vrátit původní (což jsem udělal), tak v tom také nevidím problém.
cincura.net

Post by cincura.net »

Datalog wrote:Jj, to měla být spíše reakce-rada na "David Grudnik".
Aha, podle toho quotovani me to zmatlo.
Datalog wrote:Mně to vadilo, u Tahoma mi přišla efektivní velikost menší, hůře čitelná, při stejné výšce řádku. Ale protože si tam mohu vrátit původní (což jsem udělal), tak v tom také nevidím problém.
Ja to jeste vnimam, sice mi to nevadi v citelnosti, ale netaha me to tak za oci jako prvne. Myslim, ze zitra uz o tom nebudu vedet a asi i plno ostatnich to "prekousne" bez mrknuti.
Jiri {x2} Cincura
SelfMan

Post by SelfMan »

Ja som v prvy moment rozmyslal, ze co je take "ine" pri prvom pohlade na novu verziu. Osobne tahomu pouzivam (pre inych je to vecou zvyku).

Narazil som len na jeden problem pri instalacii a to konflikt salamext.dll
Aj ked bola RC2 zatvorena, extension "vysela" v systeme na explorer.exe

Installer ju nevedel prepisat v existujucom adresari.
(mam ten blby zvyk davat salamander do toho isteho adresara).

Installer by mal shellextension najprv odregistrovat.
Post Reply