Make File List neukládá "Line"

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
JayBee

Make File List neukládá "Line"

Post by JayBee »

Mystlím tím ten text podle kterého se generuje řádek filelistu. Po každém spuštění SS je to pořád prázdné. Používám manuální ukládání konfigurace, automatickou mám vypnutou. Mám pocit, že v předchozích verzích to ukládal :(
Last edited by JayBee on 09 Mar 2006, 09:15, edited 1 time in total.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Jde o položku konfigurace, takže pokud konfiguraci neukládáte, je to takto v pořádku. Neuvědomuji si, že bychom v této oblasti něco měnili.

Pokud jde o "neukládání" konfigurace, nepomohlo by Vám toto vlákno?
http://forum.altap.cz/viewtopic.php?t=337
JayBee

Make File List

Post by JayBee »

Prosím někoho o vyzkoušení. Třeba to dělá jen u mně. Takže:
1 ) Ctrl+M
2 ) Do řádku "Line" zadat třeba: "$(FileName)$(CRLF)" (Destination nechat na Clipboard)
3 ) Potvrdit <OK>
4 ) Ctrl+M
5 ) Zkontrolovat jeslti je řádek "Line" vyplněn (u mě jo :) )
6 ) Uložit konfiguraci (pokud je vypnuto autosave konfigu)
7 ) Vypnout SS
8 ) Zapnout SS
9 ) Ctrl+M
10 ) Co máte v řádku "Line"? (Já nic :( )
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Exportujte prosím konfiguraci pomocí Options > Export Configuration, zabalte ji například do 7-Zipu a pošlete ji na jan.rysavy@altap.cz. Původně jsem špatně pochopil problém.

Nemáte náhodou v adresáři Salamandera soubor CONFIG.REG, takže by docházelo k automatickému importu konfigurace během startu?
jis

Re: Make File List

Post by jis »

JayBee wrote:Prosím někoho o vyzkoušení. Třeba to dělá jen u mně. Takže:
1 ) Ctrl+M
2 ) Do řádku "Line" zadat třeba: "$(FileName)$(CRLF)" (Destination nechat na Clipboard)
3 ) Potvrdit <OK>
4 ) Ctrl+M
5 ) Zkontrolovat jeslti je řádek "Line" vyplněn (u mě jo :) )
6 ) Uložit konfiguraci (pokud je vypnuto autosave konfigu)
7 ) Vypnout SS
8 ) Zapnout SS
9 ) Ctrl+M
10 ) Co máte v řádku "Line"? (Já nic :( )
U mne to funguje jak má. Line se zapamatuje.
Altap Salamander fan since 1998
JayBee

Post by JayBee »

Tak jsem zjistil zajímavou věc: Na jiném PC to funguje. Ty PC se liší mimo jiné tím, že na tom, na kterém to nefunguje je čerstvě nainstalovaný systém (WXP+SP2) a SS2.5b11 je první instalace SS která tam byla. Na tom na kterém to funguje byli i předchozí verze. Takže kdyby ten můj pokus provedl někdo kdo má taky SS2.5b11 na čisté instalaci XPček tak by se vědělo více.
jis

Post by jis »

JayBee wrote:Tak jsem zjistil zajímavou věc: Na jiném PC to funguje. Ty PC se liší mimo jiné tím, že na tom, na kterém to nefunguje je čerstvě nainstalovaný systém (WXP+SP2) a SS2.5b11 je první instalace SS která tam byla. Na tom na kterém to funguje byli i předchozí verze. Takže kdyby ten můj pokus provedl někdo kdo má taky SS2.5b11 na čisté instalaci XPček tak by se vědělo více.
Odzkoušeno na čisté instalaci WXP SP2 a podle očekávání to funguje i zde.
jis

Post by jis »

Pracujete pod účtem administrátora nebo omezeného uživatele? Opravdu se jedná o čistou instalaci, nemáte nainstalovaný nějaký bezpečnostní SW? Není to nějaká instalace z firemního personalizovaného image?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Ráno jsem scénář zkusil na domácím počítači a skutečně to zlobí. Nyní na notebooku v práci (XP SP2) vše funguje. Večer se na to doma podívám a dám vědět, takže zatím neztrácejte čas...
jis

Post by jis »

Jan Rysavy wrote:Nemáte náhodou v adresáři Salamandera soubor CONFIG.REG, takže by docházelo k automatickému importu konfigurace během startu?
Na toto by určitě JayBee přišel, protože pokud má vypnuté automatické ukládání konfigurace, tak by ho na to Salamander při pokusu o ruční uložení konfigurace upozornil.
jis

Post by jis »

Jan Rysavy wrote:Ráno jsem scénář zkusil na domácím počítači a skutečně to zlobí. Nyní na notebooku v práci (XP SP2) vše funguje. Večer se na to doma podívám a dám vědět, takže zatím neztrácejte čas...
Protože u mne to nezlobí, dokonce ani v čistě nainstalovaném stroji, tak doplňuji informaci, že šlo o Microsoft Windows XP Professional Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600, streamlined installation. Je to originální anglická verze s českým regionálním nastavením.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Mám dojem, že problém je "vyřešen". Zkuste se podívat do Options > Configuration > History. Máte zapnutou volbu Save History?

Já doma neměl, proto to "zlobilo".
JayBee

Re: Problém vyřešen

Post by JayBee »

Dobrý den. Máte pravdu, volbu Save History jsem zapnutou neměl. Po jejím zapnutí to již funguje tak jak má. ThanX.
Post Reply