Zdravim *,
nasel jsem zajimavy problem. Mam v Eroiice zobrazeno PDFko. Prepnu se pres Alt-Tab do SS a pak zpet. Nekdy (zatim se mi nepodarilo najit pricinnou souvislost) okno Eroiicy (a samozrejme i SS) "zatuhne". CPU vsak nic nedela (myslel jsem nejake prekreslovani). Cele toto vytuhnuti je asi tak do 1s, pak se vse zase rozjede.
Problem jsem schopen reprodukovat ne moc deterministicky. Staci otevrit PDFko, a prepinat se Alt-Tabem tam a zpet. Za par pokusu (<10) se mi toto stane a chvili to tak dela porad (pro kazde prepnuti) a pak na chvilu zase nic.
Nejaky napad jak nejak podchytit pricinu? Nejaky test?
BUG: Eroiica && SS chvilkove zamrznuti pri prepinani
-
BUG: Eroiica && SS chvilkove zamrznuti pri prepinani
Jiri {x2} Cincura
-
- ALTAP Staff
-
Ani se nehne.Jan Rysavy wrote:Jirko, zkus během přepínání v Task Manageru sledovat hodnoty GDI Objects, případně Handle Count procesu Salamandera, zda nerostou.

Ted jsem si s tim chvili hral a asi 20-30 pokus ani tuk. A pak najednou 3 po sobe "vyhra". Mezitim jsem i ruzne zkousel vyp/zap jine app, ale to na to asi nema vliv (nevypada to tak).
Jiri {x2} Cincura
-
-
Jj, zda se, ze PDFko na to nema vliv. Pouze netusim, jak to deterministicky vyvolat. Ten cas pravdepodobne zalezi na podobnych vecech, ktere udelaji to zaseknuti. Zrejme se zobrazeni zasekne i normalne, ale treba 200ms tezko postrehnete pokud se na to nesoustredite. Ale kdyz (asi) nastanou nejake okolnosti, tak je ten cas delsi.zdenek bulin wrote:Tak u mě se to chová stejně jak píšete s tím rozdílem, že to u mě mrzne s jakýmkoli PDF-kem a rovnou na 4 vteřiny.
Nemate nejaky hint cim by to mohlo byt? Jestli to nejak projevuje?
Jiri {x2} Cincura
-
- ALTAP Staff
-
-
- ALTAP Staff
Jedním z předpokladů pro navození problému je umístění kurzoru myši nad okno Eroiica Vieweru / Salamandera. Dále je nutné přepínat pomocí Alt+Tab, Alt+Tab.
Jedná se o starý problém, testoval jsem 2.5b11 a zlobí také. Navíc se problém týka všech oken (Find, Viewery, Comparator), ale projevuje se právě v Eroiice.
Problém jsem odstranil (šlo o problém se synchronizací zasílání zpráv při aktivaci Menu Bar). Děkujeme za nalezení problému!
Jedná se o starý problém, testoval jsem 2.5b11 a zlobí také. Navíc se problém týka všech oken (Find, Viewery, Comparator), ale projevuje se právě v Eroiice.
Problém jsem odstranil (šlo o problém se synchronizací zasílání zpráv při aktivaci Menu Bar). Děkujeme za nalezení problému!