DUBLOVANY PRIEČINOK

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
Vavrek

DUBLOVANY PRIEČINOK

Post by Vavrek »

Pri prechode na Servant Salamandera 2.5 RC1 sa mi dosť často stáva, že keď chcem vytvoriť priečinok napr:
PRIECINOK - Prvy priecinok
tak sa mi vytvorí aj dublovaný priečonok toho istého mena:
ibaže v tom druhom priečinku je ta pomlčka dlhšia.
Nevie niekto prečo mi to vytvára dva priečinky, keď som dal pokyn na vytvorenie iba jedného ??
Tomáš Rajnoha

Re: DUBLOVANY PRIEČINOK

Post by Tomáš Rajnoha »

Vavrek wrote:Pri prechode na Servant Salamandera 2.5 RC1 sa mi dosť často stáva, že keď chcem vytvoriť priečinok napr:
tak sa mi vytvorí aj dublovaný priečonok toho istého mena:
ibaže v tom druhom priečinku je ta pomlčka dlhšia.
Nevie niekto prečo mi to vytvára dva priečinky, keď som dal pokyn na vytvorenie iba jedného ??
Měl bych otázku : nerozumím slovu "priecinok", mohl bych požádat o vysvětlení ? Pak bych byl schopen pomoci...
Mnoho úspěchů a hezký den přeje
Tomáš Rajnoha
Mem

Post by Mem »

Tomáš Rajnoha wrote: Měl bych otázku : nerozumím slovu "priecinok", mohl bych požádat o vysvětlení ? Pak bych byl schopen pomoci...
LOL, složka, adresář ;-) Takže pomoc je... ?

Možná bude problém s tím, že "dlouhá pomlčka" není ASCII, jestli tam nedojde třeba k převodu na krátký název (s normální pomlčkou) nebo něco takového, i když vy asi popisujete opačný problém (jinak používáte Windows i se slovenskou lokalizací, nebo jen nastavenou kódovou stránku (a jakou)?)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Předpokládám, že adresář vytváříte příkazem Create Directory (F7)?

Probrali jsme možnosti a myslíme si, že se jedná o problém na Vašem počítači. O jaký se jedná operační systém?

Dokážete situaci navodit? Zlobí jenom některé disky (NTFS/FAT)? Problém by mohl způsobovat chybný antivirus, případně jiná nízko-sedící aplikace (na úrovni ovladačů).

Pokud chybu navodíte, zkuste adresář vytvořit pomocí Průzkumníka nebo příkazové řádky.

Zaskočil jste nás, toto vidíme prvně :)
Vavrek

Post by Vavrek »

Tomáš Rajnoha wrote: Měl bych otázku : nerozumím slovu "priecinok", mohl bych požádat o vysvětlení ? Pak bych byl schopen pomoci...
V slovenčine sú v počítačovej termínológii zavedené tieto názvy:
priečinok = adresář (cz)
zložka = soubor (cz)
Vavrek

Post by Vavrek »

Jan Rysavy wrote:Předpokládám, že adresář vytváříte příkazem Create Directory (F7) O jaký se jedná operační systém?Dokážete situaci navodit? Zlobí jenom některé disky (NTFS/FAT)?
Priečinok vytváram F7 a v tomto momente sa mi vytvorí skutočne iba jeden priečinok. Potom, keď chcem z internetu do tohoto vytvoreného priečinka (zatiaľ jediného) uložiť nejaké data pokynom "Save target as" a zvolím pre uloženie tento vytvorený priečinok, tak sa vytvorí nový priečinok toho itého mena - iba s dlhšou pomlčkou a do tohoto (dlhšieho) priečinka sa mi údaje ukladajú. Možno že to nebude chyba Servant Salamandra, ale asi IE (Firefox). No ale doteraz pri používaní Servant Salamandera v. 2.0 sa mi to nikdy nestalo, iba teraz pri prechode na 2.5.
Operačný systém mán WinXP, SP2, robí mi to nadiskoch NTFS (FAT disky nemám aby som to vyskúšal)
Vavrek

Post by Vavrek »

Mem wrote:Možná bude problém s tím, že "dlouhá pomlčka" není ASCII, jestli tam nedojde třeba k převodu na krátký název (s normální pomlčkou) nebo něco takového, i když vy asi popisujete opačný problém (jinak používáte Windows i se slovenskou lokalizací, nebo jen nastavenou kódovou stránku (a jakou)?)
Používam WinXP so slovenskou lokalizáciou. Problém je skutočne opačný a to že krátka polčka sa zmení na dlhú.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Servant Salamander 2.0 a 2.5 lze bez problému provozovat na jednom stroji současně (mají oddělené adresáře i konfigurace). Mohl bych Vás poprosit o test verze 2.0, zda tam k problému skutečně nedochází?

Vypadá to tedy, že Firefox vytvoří nový adresář s jinou pomlčkou. Nemohlo by se jednat o nově zavlečenou chybu ve Firefoxu (pravděpodobně jste se SS 2.0 používal také starší verzi FF).
Vavrek

Post by Vavrek »

Jan Rysavy wrote:Servant Salamander 2.0 a 2.5 lze bez problému provozovat na jednom stroji současně (mají oddělené adresáře i konfigurace). Mohl bych Vás poprosit o test verze 2.0, zda tam k problému skutečně nedochází? Vypadá to tedy, že Firefox vytvoří nový adresář s jinou pomlčkou. Nemohlo by se jednat o nově zavlečenou chybu ve Firefoxu (pravděpodobně jste se SS 2.0 používal také starší verzi FF).
Presne tak. V PC mám zatiaľ obidva Servant Salamandre. V Servant Salamenderovi 2.0 mi to nikdy neurobilo. Asi to robí ten Firefox
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Vavrek wrote:Presne tak. V PC mám zatiaľ obidva Servant Salamandre. V Servant Salamenderovi 2.0 mi to nikdy neurobilo. Asi to robí ten Firefox
Je nějaký rozdíl, pokud adresář vytvoříte ze Servant Salamnder 2.0 nebo 2.5? Případně z Windows Explorer? Nebo ve všech případech následně Firefox založí dvojníka s jinou pomlčkou? (Snažím se dopátrat, zda má problém nějakou spojitost se Salamanderem.)
Vavrek

Post by Vavrek »

Jan Rysavy wrote:Je nějaký rozdíl, pokud adresář vytvoříte ze Servant Salamnder 2.0 nebo 2.5? Případně z Windows Explorer? Nebo ve všech případech následně Firefox založí dvojníka s jinou pomlčkou? (Snažím se dopátrat, zda má problém nějakou spojitost se Salamanderem.)
Podľa mojich pozorovaní Firefox založí dvojníka asi v 1 prípade z 20.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Vavrek wrote:Podľa mojich pozorovaní Firefox založí dvojníka asi v 1 prípade z 20.
Rozumím, příliš nedeterministické pro jakékoliv testy.
Tomáš Rajnoha

Post by Tomáš Rajnoha »

Děkuji za překlad, alespoň umím zas něco nového :)
Mnoho úspěchů a hezký den přeje
Tomáš Rajnoha
Vavrek

Post by Vavrek »

Jan Rysavy wrote:Rozumím, příliš nedeterministické pro jakékoliv testy.
Zdá sa mi, že to robí Flashget a nie Firefox
Last edited by Vavrek on 28 May 2006, 09:53, edited 1 time in total.
jis

Post by jis »

Vavrek wrote:
V slovenčine sú v počítačovej termínológii zavedené tieto názvy:
priečinok = adresář (cz)
zložka = soubor (cz)
A co vlastně znamená ve slovenštině priečinok (v nepočítačové terminologii)?
Altap Salamander fan since 1998
Post Reply