Copy/Move dialog: ukladat nastaveni
Copy/Move dialog: ukladat nastaveni
Když kopíruji adresáře musím si vždy 1) zobrazit doplňující nastavení a 2) zaškrtnout volbu "zachovat datum a čas vytvoření adresářů". Nelze toto a některé další volby dát do konfigurace Salamanderu nebo si zaškrtnutí zapamatovat pro další kopírování nebo aspoň zapamatovat si zobrazení dialogu kopírování bez nebo s volbama?
Já jsem v podobné situaci, při kopírování také provádím několik podobných operací po sobě a pokaždé musím otevřít doplňující možnosti a (poměrně pracně) naklikat vždy identické volby. Typicky se jedná o:
- vyčkání na dokončení ostatních operací (na fóru nesčetněkrát zmíněno)
- kopírování pouze novějších souborů bez dotazu na přepis
- rychlostní limit
- kopírování souborů od určitého datumu (obzvláště pracné)
- umím si představit, že by se to mohlo týkat všeho, co dialog kopírování nabízí
Rozhodně si myslím, že zachování zadaných hodnot v dialogu kopírování je mnohem lepší řešení, než mít výchozí hodnoty v nastaveních. Tento princip je již v Salamanderu použit, minimálně u funkce Commands > Compare Directories.
Pro přehlednost a efektivnost navrhuji, aby:
- po příchodu do dialogu jsou doplňující možnosti rozbaleny, pokud jsou nějaké zapnuty - podle toho si uživatel uvědomí, že je zapnuto něco "navíc"
- je tam tlačítko, kterým se všechny doplňující volby vypnou (a skryjí) - tedy navodí se výchozí stav (shodný s tím v současné verzi)
Potenciálně by bylo ještě možné v nastaveních Salamanderu specifikovat výchozí stav pro některé volby. Napadá mě zejména řazení do fornty, které mají někteří uživatelé zapnuté permanentně.
- vyčkání na dokončení ostatních operací (na fóru nesčetněkrát zmíněno)
- kopírování pouze novějších souborů bez dotazu na přepis
- rychlostní limit
- kopírování souborů od určitého datumu (obzvláště pracné)
- umím si představit, že by se to mohlo týkat všeho, co dialog kopírování nabízí
Rozhodně si myslím, že zachování zadaných hodnot v dialogu kopírování je mnohem lepší řešení, než mít výchozí hodnoty v nastaveních. Tento princip je již v Salamanderu použit, minimálně u funkce Commands > Compare Directories.
Pro přehlednost a efektivnost navrhuji, aby:
- po příchodu do dialogu jsou doplňující možnosti rozbaleny, pokud jsou nějaké zapnuty - podle toho si uživatel uvědomí, že je zapnuto něco "navíc"
- je tam tlačítko, kterým se všechny doplňující volby vypnou (a skryjí) - tedy navodí se výchozí stav (shodný s tím v současné verzi)
Potenciálně by bylo ještě možné v nastaveních Salamanderu specifikovat výchozí stav pro některé volby. Napadá mě zejména řazení do fornty, které mají někteří uživatelé zapnuté permanentně.