Salamander neukazuje v nabídce disk

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
p4ul
Posts: 13
Joined: 29 Mar 2010, 19:31

Salamander neukazuje v nabídce disk

Post by p4ul » 24 Apr 2012, 17:46

Na pc je disk H, na který se můžu normálně dostat přes přík. řádku a nebo přes windows explorer. Ten disk ukazuje jako network location.
Salamander ale disk neukáže v nabídce vůbec. Je to chyba v programu nebo v nastavení?
Attachments
Salamander_neukazuje_disk_H.png
Salamander_neukazuje_disk_H.png (75.64 KiB) Viewed 5312 times

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Salamander neukazuje v nabídce disk

Post by Jan Rysavy » 24 Apr 2012, 18:23

Mrkněte prosím do konfigurace Salamandera: Options > Configuration > Change Drive Menu and Drive Bar. Není tam potlačena viditelnost disku H?

Dále by bylo zajímavé mrknout na dokument Help > Report Bug. Jakou hodnotu máte u položky:

Code: Select all

Global Variables:
NoDrives = 0x00000000
A dále se podívejte do sekce Drives: zda tam disk H je nebo není.

User avatar
SelfMan
Posts: 951
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Salamander neukazuje v nabídce disk

Post by SelfMan » 25 Apr 2012, 02:38

Pokial je salamander spusteny ako Administrator, bezi v inom kontexte. (pod inym pouzivatelskym uctom)
Ten danu jednotku namapovanu nema a preto ju nevidi. Je to normalne a korektne chovanie.

p4ul
Posts: 13
Joined: 29 Mar 2010, 19:31

Re: Salamander neukazuje v nabídce disk

Post by p4ul » 27 Apr 2012, 21:42

> Mrkněte prosím do konfigurace Salamandera: Options > Configuration > Change Drive Menu and Drive Bar. Není tam potlačena viditelnost disku H?
Není.

>Dále by bylo zajímavé mrknout na dokument Help > Report Bug. Jakou hodnotu máte u položky:
Stejnou jako píšete.

>A dále se podívejte do sekce Drives: zda tam disk H je nebo není.
Není.

>Pokial je salamander spusteny ako Administrator, bezi v inom kontexte. (pod inym pouzivatelskym uctom)
Ten danu jednotku namapovanu nema a preto ju nevidi. Je to normalne a korektne chovanie.

Že by to bylo tím, že ten disk je určen jen pro uživatele a ne admina? Ale zase admin by měl mít právo vidět vše, nebo ne?
Moc se v tom Windows chaosu nevyznám, ale jsem přihlášen jako daný uživatel a když spustím Salamander tak si vyžádá admin práva. Uživatel je ve skupině administrátorů.
Zkoušel jsem Salamander spustit přes runas se zadáním jména a domény, ale nefungovalo to. Tak jsem to vzdal.
Každopádně moc nevidím logiku v tom, že když jsem přihlášený jako ten daný uživatel a Windows explorer mi zobrazuje ten disk, přík. řádka taky, tak proč bych ho neměl vidět i v aplikaci Salamander? Protože má vyšší práva? :-O

User avatar
MartinS
Posts: 106
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: Salamander neukazuje v nabídce disk

Post by MartinS » 27 Apr 2012, 22:04

Zkuste chování systému upravit jak je popsáno zde:
http://forum.altap.cz/viewtopic.php?t=3780

p4ul
Posts: 13
Joined: 29 Mar 2010, 19:31

Re: Salamander neukazuje v nabídce disk

Post by p4ul » 14 May 2012, 20:11

Nastavil jsem tedy

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\EnableLinkedConnections = 1

a pomohlo to. Salamander začal ukazovat správně disk. Takže tímto potvrzuji, že uvedené řešení funguje.

Po nějaké době jsem byl nucen přeinstalovat pc (stejný uživatel, stejný síťový disk) a hodnota EnableLinkedConnections teď v registru nastavena není, přesto Salamander disk ukazuje.
Každopádně to není způsobeno Salamandrem, takže končím toto vlákno.
Díky za pomoc.

Post Reply