WinSCP: pamatování hesla spojení pro přenosy na pozadí

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Ether

WinSCP: pamatování hesla spojení pro přenosy na pozadí

Post by Ether »

Nedávno jsem si zapl volbu pamatování hesla hlavního spojení pro použití v přenosech na pozadí (v Options > Plugin Configuration > WinSCP (SFTP/SCP Client) > Background & Resume > Remember password of main session for background transfers), ale stejně se mě pořád přenosy ptají na hesla. Používám WinSSHD na Windows XP SP3 a autentizaci pomocí klíče chráněného heslem, jména a hesla.
Ελληνικά rulez.
Martin Prikryl
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: WinSCP: pamatování hesla spojení pro přenosy na pozadí

Post by Martin Prikryl »

Je rozdíl mezi "password" a "passphrase". WinSCP plugin si nikdy neukládá "passphrase". Pro opakované použití klíče bez opětovného zadání passphrase jde použít program Pagent.

Podrobnosti jsou tady:
http://winscp.net/eng/docs/public_key
Martin Prikryl
https://winscp.net/
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Také bych se přimlouval o možnost držení passphrase k private klíčům. Když už máme ten Password manager, pěkně by to zapadlo do sebe.
Ether

Post by Ether »

Martin Prikryl wrote:Je rozdíl mezi "password" a "passphrase". WinSCP plugin si nikdy neukládá "passphrase". Pro opakované použití klíče bez opětovného zadání passphrase jde použít program Pagent.
Rozumím, jenže na mě kromě dialogu pro passphrase vyskočí i dialog pro heslo. Tedy kvůli tomu, že nemá zapamatovanou passphrase, zapomene i heslo.

Pokud byste chtěli vidět, jak to vypadá, můžu přichystat nějakou předváděčku.
Ελληνικά rulez.
Post Reply