Zarovnání přípon

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Marketa

Zarovnání přípon

Post by Marketa »

Ahoj, přecházím z Total Commanderu na Salamander a jsem z toho mírně na prášky... Můžete mi prosím někdo říct, kde najdu něco jako zarovnání přípon, prostě aby se nezobrazovaly hned za názvem ale byly srovnané v jednom sloupečku? Pokouším se na to přijít půl dopoledne, ale neúspěšně, a nechce se mi věřit, že by tu taková funkce nebyla... DÍKY!!!
Raptor

Post by Raptor »

Staci kliknout do nastaveni:
Options>Configuration>Views
a v pozadovanem pohledu zapnout Separated Extension
Attachments
Separated Extension.jpg
Separated Extension.jpg (86.49 KiB) Viewed 7702 times
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: Zarovnání přípon

Post by zarevak »

Marketa wrote:Ahoj, přecházím z Total Commanderu na Salamander a jsem z toho mírně na prášky...
Tato věta naznačuje, že s přechodem moc nesouhlasíte. Copak vás přimělo přejít z Total Commanderu na Salamander? Máte nějaké další zvyklosti, které v Salamanderu nefungují, jak byste si přála?

Používám Salamandera již několik let a nemám s Total Commanderem moc zkušeností. Rád si poslechnu názory, v čem Salamander bývalým uživatelům Total Commanderu nevyhovuje a jak by jim Salamander mohl pomoci v přechodu.
Pokud nechcete vyjadřovat svůj názor veřejně zde ve fóru, napište mi na email zarevak na gmail.com. Zajímavé postřehy rád přetlumočím. (Téma Záložek/Tabů bylo zde již probíráno)

Poznámka: Přestože mám pod jménem ikonku "Plugin developer", nejsem s Altapem spojen a můj názor neovlivní vývoj Salamander nijak více než ten Váš.

Mimochodem: Dotaz typu nemohu najít "tuhle funknci" do fóra "Problémy" nepatří.
Guest

Post by Guest »

Děkuji za odpověď! :-) Kdybych chtěla totéž i ve stručném (brief) pohledu, tak to bych už chtěla asi moc, že...?

Přecházím, protože nám TC na podnikové síti zakázali nějakým SW na vyhledávání nelegálních programů (ačkoliv nechápu, proč se to vztahuje i na shareware...).
Nadšená nejsem, protože jsem na tyhle věci děsně konzervativní a rozčiluje mě to. Většina funkcí je asi hodně podobná, spíš jich je tam víc, které ani nevyužiju. Problém asi nebude v Salamandru, spíš ve mně, protože to prostě přes veškerou mou snahu o přizpůsobení vypadá jinak... Vadí mi ty mrňavé ikonky natlačené blízko u sebe, působí to nepřehledně, ale to si člověk musí zvyknout. Pak taky výše zmíněné nastavení, ráda bych přípony zarovnané pod sebe i ve stručném pohledu, označovat soubory tažením pravého tlačítka myši (bez současného stisku CTRL) a zatím jsem nenašla funkci "hromadné přejmenování", která je moc užitečná.
Ale pořád je to lepší než Unreal Commander :-)

Omlouvám se za špatné zařazení příspěvku, viděla jsem slovo "problém" a přišlo mi to jako poměrně přesná definice mého duševního stavu ;-)
Raptor

Post by Raptor »

Hehe, no shareware neni freeware, to znamena vyzkouset a zaplatit, jinak smazat.

Ale dovolil bych si poznamenat, ze Salamander je na tom licencne uplne stejne jeko TC, takze v pripade ze ho nechcete koupit tak jste si moc nepomohla ;-)
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Nadšená nejsem, protože jsem na tyhle věci děsně konzervativní a rozčiluje mě to.
Konzervativní jsme skoro všichni - někdy se až divím, jak dalece dokážeme zajít než jsme schopni se naučit nové postupy :oops:

Rád bych sepsal nějaký dokument pro uživatele Total Commandera, jak co nejplynuleji přejít k Salamanderu (nastavení zarovnaných přípon může být jeden z bodů tohoto dokumentu)
...zatím jsem nenašla funkci "hromadné přejmenování", která je moc užitečná.
Salamander obsahuje plugin Batch Renamer (Ctrl+Shift+R nebo menu Plugins / Renamer / Batch Rename ...), který umí skoro vše, na co si můžete vzpomenout. Doporučuji nahlédnout do nápovědy, kde je vše popsáno.
Attachments
batch_rename.png
batch_rename.png (14.13 KiB) Viewed 7659 times
Ether

Post by Ether »

Anonymous wrote:Vadí mi ty mrňavé ikonky natlačené blízko u sebe, působí to nepřehledně, ale to si člověk musí zvyknout.
Pokud si nastavíte v Options > Configuration... > Appearance větší písmo (Font...), získají ikony větší odstupy.
Anonymous wrote:Pak taky výše zmíněné nastavení, ráda bych přípony zarovnané pod sebe i ve stručném pohledu
Nevím, jestli poradím to, co chcete, ale můžete si vytvořit vlastní zobrazení (Options > Configuration... > Views), ve kterém budete mít jenom Name a Separated Extension.
Anonymous wrote:označovat soubory tažením pravého tlačítka myši (bez současného stisku CTRL)
Zrušit Options > Configuration... > Panels > Right click to open shortcut menu.
Ελληνικά rulez.
Markéta

Post by Markéta »

Raptor wrote:Hehe, no shareware neni freeware, to znamena vyzkouset a zaplatit, jinak smazat.

No, však poctivě zkouším a zkouším a pořád se nemůžu rozhodnout! ;-)
Raptor wrote:Ale dovolil bych si poznamenat, ze Salamander je na tom licencne uplne stejne jeko TC, takze v pripade ze ho nechcete koupit tak jste si moc nepomohla ;-)
Ale tuhle licenci nám platí...
Markéta

Post by Markéta »

zarevak wrote: Salamander obsahuje plugin Batch Renamer (Ctrl+Shift+R nebo menu Plugins / Renamer / Batch Rename ...), který umí skoro vše, na co si můžete vzpomenout. Doporučuji nahlédnout do nápovědy, kde je vše popsáno.
Ó děkuji! :)
Guest

Post by Guest »

ether wrote:
Anonymous wrote:Vadí mi ty mrňavé ikonky natlačené blízko u sebe, působí to nepřehledně, ale to si člověk musí zvyknout.
Pokud si nastavíte v Options > Configuration... > Appearance větší písmo (Font...), získají ikony větší odstupy.
Moc to nepomáhá, ale díky za snahu :-)
ether wrote:
Anonymous wrote:Pak taky výše zmíněné nastavení, ráda bych přípony zarovnané pod sebe i ve stručném pohledu
Nevím, jestli poradím to, co chcete, ale můžete si vytvořit vlastní zobrazení (Options > Configuration... > Views), ve kterém budete mít jenom Name a Separated Extension.
Sice se to roluje jenom dolů, do stran nikoli, ale je to lepší než drátem do oka ;-)
ether wrote:
Anonymous wrote:označovat soubory tažením pravého tlačítka myši (bez současného stisku CTRL)
Zrušit Options > Configuration... > Panels > Right click to open shortcut menu.
DĚKUJI! :mrgreen:
Post Reply