Individuální studentská licence

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
keff

Individuální studentská licence

Post by keff »

Dobrý den, píši sem, protože jsem student, a již dlouho jsem spokojen se Salamanderem. Rád bych si jej zakoupil, ale cena přes 1000 Kč mi přijde za správce souborů prostě přestřelená, i absolutně, i relativně v porovnání s Total Commanderem (stud. licence za 460 Kč v přepočtu).
Jelikož studuji na Univerzitě Karlově, byla by samozřejmě cena EDU licence přepočtená na osobu směšná, ale bohužel studenti nemohou po fakultě chtít aby jim kupovala software (zvláště má-li nakoupený TC). A druhého člověka ochotného nakoupit aspoň ve dvou AS "do školy", aby vyšel na rozumných 500 jsem ještě nepotkal.

Takže vám reportuji díru na trhu :). Sem tam si kupuji malý, ale užitečný a dobře napsaný software, který mi dobře slouží, většinou v cenách do 500 Kč. Podobnou částku rád dám i za AS, budu-li mít tu možnost.
Takže je to na vás :).

A pokud máte problém, jak píšete s rychlostí odezvy vašeho platebního partnera, implementovat příjem plateb z paypalu/kreditních karet přes paypal na vlastních stránkách je otázka několika odpolední i pro člověka který o tom moc neví, díky jejich výborné developerské podpoře...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Dobrý den, jakou fakultu UK studujete? Ptám se, protože některé fakulty UK EDU licenci mají. Dost možná má EDU licenci celá UK, musím se podívat v pondělí do databáze. To by pokrývalo všechny studenty a zaměstnance všech fakult UK a to jak ve škole, tak doma a na kolejích. To vše za celkovou cenu 1 392 Kč. Víte o nějaké srovnatelné nabídce?

EDU licenci pro jednotlivé studenty zatím neplánujeme, naše EDU licence je určena celým organizacím. Viz nová potvrzující stránka, která se Vám zobrazí po odkliknutí tlačítka Pokračovat při nákupu EDU licence: http://purchase.altap.cz/cz/purchase/educational/

S příjmem plateb nemáme žádný problém, nabízíme jak platbu předem, dobírkou, kreditní kartou, tak přes PayPal, viz http://purchase.altap.cz/cz/purchase/
Obecně je platba kreditní kartou rychlejší, protože převod nebo dobírka trvají zhruba dva dny.
keff

Post by keff »

Studuji MFF UK, jestli byste se podíval zda již náhodou nemám licenci, budu rád :) ale zase budu mít pocit že jsem získal hodnotnou věc velmi pod cenou...

O srovnatelné nabídce nevím, je škoda, že o ní tolik škol neví (a kupuje multilicence Total Commandera za mnohem větší cenu), jen jsem chtěl upozornit na stav, kdy má fakulta/škola EDU licenci nemá a já nemám způsob ji přinutit aby ji koupila (a to ani když bych našel kamarády se kterými bychom fakultě licenci rádi zaplatili - její účetnictví nebude s takovou situací počítat). Je škoda že v takové situaci vy přicházíte o platící spokojené zákazníky a my přicházíme o kvalitního správce souborů za slušnou cenu :(.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

V pondělí se podívám do databáze.

Co byste považoval za rozumnou cenu EDU licence pro studenty?
keff

Post by keff »

Osobně by se mi líbila cena podobná EDU licenci TC, či o trošku vyšší (to je spíše marketingové rozhodnutí pro vás :)), ale i za cenu poloviny současné ceny bych si AS rád koupil (tj 620Kč za AS+pictView+SCP)
fraktik

edu licence

Post by fraktik »

Chci se jen ujistit - pouzivam edu licenci pro ZČU Plzeň (studuji na FAV) - mame "obnovenou" ci jinak stale platnou licenci?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Dohodli jsme se s autory nových pluginů (Martinem Přikrylem v případě WinSCP a Lukášem Cermanem pro SFX) a školám je věnovali pro verzi 2.5 zdarma, abychom nekomplikovali život administrátorům.

Všechny školy vlastnící licenci pro Servant Salamander 2.0 jsme (emailem) obeslali novým registračním klíčem pro verzi 2.5, tedy upgradem na Altap Salamander 2.5 EDU.

Pokud máte na škole stále klíče pro 2.0, kontaktujte prosím Vašeho správce licencí, aby se nám ozval. Klíče mu rádi zašleme. Při tom množství klíčů nebylo v našich školách ověřovat, že klíče skutečně dorazily do (aktuálně) správných rukou.

Poznámka: žádejte Vaše správce licencí, aby registrační klíče (nejen pro Salamandera) vystavili na nějaké intranetové nástěnce, která bude dostupná pouze studentům a zaměstnancům školy.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Našel jsem v databázi EDU klíč Univerzita Karlova v Praze, Matematicko-fyzikální fakulta, Fyzikální ústav UK. Pokud o klíč máte zájem, napište mi prosím na email.
tulpas

Re: Individuální studentská licence

Post by tulpas »

keff wrote: A pokud máte problém, jak píšete s rychlostí odezvy vašeho platebního partnera...
Off topic pro AS team: Tohle se možná někdy skutečně stalo. Ale co by si museli uživatelé AS zanaříkat nad plněním "závazků" Altap teamu? Byly by to desítky nedodržených termínů. Jak můžete očekávat u zákazníka vyšší "platební" morálku než je ta Vaše?

Je třeba ocenit jak jste zareagovali na tento thread! :!: .
tulpas

Post by tulpas »

Vystavení kritice je nejrychlejší způsob učení :shock: . Klidně ty moje příspěvky smažte, pokud si myslíte, že Vás poškozují, ale předtím si je přečtěte. Kritizují Vás jenom ti lidé, kteří AS používají, to je dobré si uvědomit. Jinak není důvod sem vlézt...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Bohužel vůbec netuším o čem píšete, ani co zmiňoval na začátku keff. S příjmem plateb si žádné potíže neuvědomuji.
fraktik

Post by fraktik »

Jan Rysavy wrote:Našel jsem v databázi EDU klíč Univerzita Karlova v Praze, Matematicko-fyzikální fakulta, Fyzikální ústav UK. Pokud o klíč máte zájem, napište mi prosím na email.
V navaznosti na toto vlakno jsem (uspesne) upozornilmou domovskou univerzitu (ZČU), kde byly zbytecne zastarale licence a probehl sitovy upgrade. 8)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Děkujeme!
Post Reply