Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Salamander mi začal vyhazovat hlášku "Runtime error 216 at 00002830" při každém otevření ((libovolného) souboru asociovanou aplikací z okna Salamandru.
Stalo se po zrušení feature "Open files through salopen.exe ..."
Situace je stejná i po opětovaném obnovení této možnosti a i po přeinstalování Salamandra.
Má s tím něco společného [%tempdir%\salexten.dll] ?
mungo wrote:Salamander mi začal vyhazovat hlášku "Runtime error 216 at 00002830" při každém otevření ((libovolného) souboru asociovanou aplikací z okna Salamandru.
Pro pripad, ze to nekomu pomuze pri hledani priciny: Jde o chybu kodu prekladaneho v Bordelandim Delphi nebo Staviteli. 216 je EAccessViolation. 00002830 je offset od Image Base Address.
Ano - vše funguje kromě té otravné hlášky (no-ona je otravná hlavně proto že mám zapnuté některé systémové zvuky.) Děje se to jen na jednom počítači - na jiných jsem zatím podobnou věc nezaznamenal.
Jan Rysavy wrote:Lze se přepnout do okna Salamandera, když je hláška zobrazena?
Zkuste provést porovnání načtených modulů těsně po startu Salamandera a potom po akci, kdy se zobrazí chybová hláška. Seznam modulů dostanete v menu Help > Report a Bug.
Seznamy se budou lišit v pár nově načtených shell extensions, což by mělo pátrání velmi zjednodušit.
Tak problém se jaksi samovolně vyřešil, zejména pak po instalaci nové verze RC2 (těsně předtím jsem odstranil pár otravných rozšíření).
Nyní v nové verzi se mi zdá, že Salamander nabíhá rychleji a hlavně vše funguje normálně, bez otravné hlášky "Error 216".
Bohužel nejsem schopen přesně identifikoval, která konkrétní akce způsobila tuto změnu - zda skutečnost, že v nové verzi už nesídlí salexten.dll v dočasném adresáři nebo něco jiného, co jsem mezitím páchal.