Ahoja,
před konečným vypálení některých backup souborů na DVD si vytvářím otisk pomocí checksum pluginu.
Velice by zefektivnilo práci s tímto pluginem, pokud by šlo hromadně vypočítat checksum pro více vybraných souborů najednou a zároveň uložit výsledné soubory s otisky do téhož adresáře.
Něco jako CheckSum & Save.
(pokud by se tato fičurka nevešla do nového releasu Salamandra, tak by mě určitě potěšila možnost načíst nový soubor pro otisk pomocí tlačítka Open v dialogovém okně pluginu.)
Diky ino
Checksum plugin - otisk pro více souborů
-
- Plugin Developer
Re: Checksum plugin - otisk pro více souborů
Toto je jiz vicemene implementovano nejakou dobu, je to napr. v aktualni verzi 2.5RC1. Oznacte si nekolik souboru. Vyberte menu "Plugins/Checksum/Calculate CRC/MD5 Checksums...". Spocitaji se CRC i MD5 sumy vsech souboru a pak muzete ulozit soubor SFV nebo MD5 soubor. Kdyz vyberete adresar(e), spocitaji se sumy pro vsechny soubory uvnitr.ino wrote:pokud by šlo hromadně vypočítat checksum pro více vybraných souborů najednou a zároveň uložit výsledné soubory s otisky do téhož adresáře.
Cool, skutecne, asi bych si už měl dát pauzuJan Patera wrote:Toto je jiz vicemene implementovano nejakou dobu, je to napr. v aktualni verzi 2.5RC1.

Tak jsem to ihned ozkoušel a jediné co funguje, tak je hromadný otisk souborů.Jan Patera wrote:Toto je jiz vicemene implementovano nejakou dobu, je to napr. v aktualni verzi 2.5RC1. Oznacte si nekolik souboru. Vyberte menu "Plugins/Checksum/Calculate CRC/MD5 Checksums...". Spocitaji se CRC i MD5 sumy vsech souboru a pak muzete ulozit soubor SFV nebo MD5 soubor. Kdyz vyberete adresar(e), spocitaji se sumy pro vsechny soubory uvnitr.ino wrote:pokud by šlo hromadně vypočítat checksum pro více vybraných souborů najednou a zároveň uložit výsledné soubory s otisky do téhož adresáře.
Tím pádem tu zbývají ještě další tipy na zlepšení:
- okamžité uložení souborů s otisky do stejného adresáře jako je soubor (procházení dvaceti souborů a ruční ukládání je skutečně velmi nepohodlné). Nejlépe ještě s možností výběru který z otisků ukládat, popř. i možnost uložit všechny CRC/MD5 do jendoho souboru.
- v dialogovém okně postrádám tlačítko Open pro načtení nových souborů k otisku (Ctrl+I sice funguje skvěle, ale ne vždy si na tuto zkratku vzpomenu)
Note: ještě jenda poznámka k aktuálnímu chování pluginu.
Po hromadném spočítání otisku dostanu seznam souborů s výslednými CRC a MD5 hodnotami. Nyní si samozřejmě chci tyto otisky uložit. Postupně tedy začnu klikat na jednotlivé řádky a potom na tlačítka Save... a ke svému překvapení se v Save dialogu nezobrazí přednastavený název souboru a zárověň zmizí modré podbarvení zvýrazňující soubor, kerého otisk se snažím uložit, takže jsem-li uprostřed delšího seznamu totálně ztratím orientaci. Nehledě k různé složitosti názvů jednotlivých souborů. Pokud provedu otisk jednotlivě po jednom souboru, tak se při ukládání název souboru s otiskem předvyplňuje.
-
- Plugin Developer
No, hmmm, ony se vzdy ulozi vsechny sumy vsech souboru, nikoli pouze toho oznaceneho...ino wrote:Po hromadném spočítání otisku dostanu seznam souborů s výslednými CRC a MD5 hodnotami. Nyní si samozřejmě chci tyto otisky uložit. Postupně tedy začnu klikat na jednotlivé řádky a potom na tlačítka Save... a ke svému překvapení se v Save dialogu nezobrazí přednastavený název souboru a zárověň zmizí modré podbarvení zvýrazňující soubor, kerého otisk se snažím uložit
Mozna by stalo za to umoznit multi-selekci a do kontextoveho menu pridat Save Selected SFV's a Save Selected MD5's
tak trochu moje chyba - nepodíval jsem se co se vlastně uložilo...ino wrote:...Postupně tedy začnu klikat na jednotlivé řádky a potom na tlačítka Save...
Přesně tak to funguje.Jan Patera wrote:No, hmmm, ony se vzdy ulozi vsechny sumy vsech souboru, nikoli pouze toho oznaceneho...
Hmm, myslim že takto to funguje dostatečně, akorát jsem byl poněkud mimo.Jan Patera wrote: Mozna by stalo za to umoznit multi-selekci a do kontextoveho menu pridat Save Selected SFV's a Save Selected MD5's
Diky za vysvětlení principu fungování tohoto pluginu