Jak moc jsou reálné pluginy pro připojení:
1. PDA a telefonů s Windows Mobile,
2. PDA a telefonů s Palm OS,
3. telefonů se Symbian OS,
4. mobilních telefonů bez OS,
5. digitálních fotoaparátů?
Pluginy pro mobilní zařízení
-
- ALTAP Staff
Plugin pro Windows Mobile existuje, zkuste Servant Salamander 2.5 RC1.
Pro Symbian OS plugin neexistuje, čeká na svého tvůrce.
Pro Palm OS to považuji za ztrátu času, tato platforma se řítí do záhuby, navíc jen zlomek jejich produktů má něco jako souborový systém. Jako majitel dvou palmů to říkám dost nerad
Ostatní zařízení nemá logiku připojovat, nemají souborový systém.
Pro Symbian OS plugin neexistuje, čeká na svého tvůrce.
Pro Palm OS to považuji za ztrátu času, tato platforma se řítí do záhuby, navíc jen zlomek jejich produktů má něco jako souborový systém. Jako majitel dvou palmů to říkám dost nerad

Ostatní zařízení nemá logiku připojovat, nemají souborový systém.
-
- ALTAP Staff
Sice netusim, jak funguje Minolta nebo Canon, ale u Nikonu si lze prepnout rezim USB z PTP na Mass Storage, a potom se pripojeny fotoaparat chova jako klasicky USB disk.PepaR wrote:Nu, ale třeba takové digitalní fotoaparáty, kde lze jejich SD kartu využít pro ukládání dat by nebylo špatné zakomponovat. Např Minolta nebo CANON.
Edited:
Ted jsem se dival na manual Canon EOS 20D, ktery take umi prepnout USB rezim z PTP na Normal (pokud je tim mysleno Mass Storage ovsem tezko rict)
Pluginy
"Ostatní zařízení nemá logiku připojovat, nemají souborový systém...."
Proto se taky ptám:
Konkrétně - mám Canon A510 - nemá USB mass storage a SW Caninu mi nevyhovuje. Mám Nokii 6020 a přístup přes Nokia PC Suite mi nevyhovuje. NEbylo by možné karty (paměť) těchto zařízení připojit v SS jako další disk?
Proto se taky ptám:
Konkrétně - mám Canon A510 - nemá USB mass storage a SW Caninu mi nevyhovuje. Mám Nokii 6020 a přístup přes Nokia PC Suite mi nevyhovuje. NEbylo by možné karty (paměť) těchto zařízení připojit v SS jako další disk?
Ještě k Palmu. Souhlas, že platforma v téhle podobě asi dlouhodobou perspektivu nemá. A ALP založený na Linuxu asi bude souborový systém jinak.
Nicméně k tomu, že jen zlomek produktů má souborový systém: Paměť palmu má svůj specifický souborový systém, kam lze uložit pouze prc a pdb. Sem asi nějaký přístup nemá cenu. Nicméně paměťové karty ve VŠECH palmech mají FAT (bohužel palmy neumí USB mass storage) - takže tam lze normálně přistupovat a tuším to umí i jeden plugin TC.
Nicméně k tomu, že jen zlomek produktů má souborový systém: Paměť palmu má svůj specifický souborový systém, kam lze uložit pouze prc a pdb. Sem asi nějaký přístup nemá cenu. Nicméně paměťové karty ve VŠECH palmech mají FAT (bohužel palmy neumí USB mass storage) - takže tam lze normálně přistupovat a tuším to umí i jeden plugin TC.