zarevak wrote:
Můj názor: Cyklování F2 je sice "jednoduché", ale pro nové uživatele neintuitivní a neobjevitelné. Jsem pro zavedení CTRL+A, které by IMHO mělo ve Windows fungovat všude a ne jen ve víceřádkových textboxech (v IE7 všude funguje)
No, podle mě i taková podle vás intuitivnější zkratka jako CTRL+A už vyžaduje zkušenějšího uživatele, který má o něčem takovém ponětí. Občas se ale spíš setkávám i s tím že člověk neví, že klávesa F2 existuje a lze pomocí ní soubor přejmenovat(používají volbu přes pravé tlačítko myši) a po takovém člověku nemohu chtít ještě nějakou zkratku CTRL+A - bohužel
A potom co jsem si nainstaloval nového Salamandra a zděsilo mě označení jen jména souboru, zkusil jsem CTRL+A, rychle jsem proklikal nastavení pak nápovědu ale protože nic nepomohlo, tak jsem nakonec skončil tady a v tomhle vlákně. Něchcí říct, že jsem nějak zvlášť zkušený uživatel, ale řekl bych že takhle bude postupovat skoro každý trochu zkušenější uživatel, kterému bude tohle označení jen názvu vadit.
A tak se takhle dostane až k tomu, že zjistí, že existuje neintuitivní zkratka dvoujité F2. A nezkušený uživatel se buď zeptá kamaráda, který mu řekne o dvojité F2 / o CTRL+A nebo se s tím smíří a možná někdy náhodou zjistí že F2 funguje dvojitě a bude spokojený.
Tak mi přijde, že odsuzovat něco jen kvůli tomu že je to neintuitivní jako hloupost. Kdo to bude potřebovat, ten si to najde ikdyby to měla být úplná šílenost a kdo to potřebovat nebude, ten to ani hledat nebude.
Jinak jsem určitě pro
změnu stávající označení jen jména. Hlasoval bych pro to aby se to přidalo do nastavení "jméno bez přípony"/"jméno s příponou". Ale jak je asi z tohoto příspěvku patrné, tak se mi zalíbil i ten nápad cyklické F2 pro který bych byl ještě raději.