refresh po drag&drop

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
freex

refresh po drag&drop

Post by freex »

Nejsem si jisty, zda se tohle da oznacit za bug, ale urcite je to blbost, kterou nebude tezke opravit.

- vytvorime nejaky soubor v salamanderu
- soubor pretahneme na plochu (rekneme ze omylem, okno neni maximalizovane)
- ted je soubor videt v salamanderu i na plose, je aktivni plocha takze salamander nerefreshuje -> clovek si rekne, kurnik, ted se mi to zkopirovalo na plochu a smaze to z ni
- zaktivnime salamandera a co se nestane, refresh a soubor je pryc :P

Verze 2.5
Datalog

Post by Datalog »

Řešení této situace nevidím růžově.

Znamenalo by to, že salamander by měl žít / reagovat / aktualizovat i když není active - což se mi, osobně, moc nelíbí. Není-li aktivní, nemá-li focus, neměl by dělat nic. Nic než nezbytně nutné předem definované dlouhodobé funkce (jako kopírování, ftp, ...).
freex

Post by freex »

Nevim jak funguje drag&drop, ale treba to jde resit i jinak. Kdyz pretahnu soubory v ramci salamanderu, kopiruje on, pokud nekam ven, kopiruji windows. Kdyby slo aby kopiroval jenom salamander, tenhle problem by to vyresilo, ale asi byl by to trosku kanon na vrabce :P
Datalog

Post by Datalog »

Ono, vyřešit to lze. Tam myslím problém není. Já tu mám jen potíže s logikou, jak chápu neaktivní okno (u salamandera).

Hned mne napadají další varianty. Co když:
1) Nejde o drag&drop ze salamandera, ale z jiného programu (průzkumníka) na plochu. A vedle je neaktivní salamander.
2) Co když mám vedle sebe dva salamandery, jeden neaktivní a v druhém udělám přesun.
... atd atp ...
Tam už by to dělat neměl? A pokud ne, tak proč?

Programově je to hračka - ale znamená to, že by mi "na pozadí" stále něco dělal (došlo-li by ke změně v aktuálním adresáři). Překresloval se, hrabal na disku aby aktualizoval adresář (neřku-li na pomalé síti či v dir s 5000+ soubory, ...).
Post Reply