Dobrý den,
ze stránek projektu Memtest86+ jsem si stáhl zazipovanou verzi bootovacího ISO souboru:
http://www.memtest.org/download/1.70/me ... 70.iso.zip
Bohužel při pokusu o náhled do bootsektoru UnISO plugin nahlásí chybu o něčitelnosti sektoru #00000258. ISO lze však v Neru v pohodě vypálit a následně i z vypáleného CD nabootovat.
UnISO: problém s bootsektorem v ISO memtest86+ 1.70
-
-
- ALTAP Staff
Uvnitř ISO souboru o velikosti 1 228 800 bajtů je vložen soubor o velikosti 1 474 560 bajtů (boot disk).
Vnější ISO a v důsledku boot disk jsou zkrátka ustřižené. Domnívám se, že boot disk nese jen něco málo dat a zbytek není využitý, takže ho operační systém nečte. A i kdyby četl, tak zřejmě načte nuly z "nezapsaného" prostoru. (to pouze odhaduji)
To jak se Salamander momentálně chová nepovažuji za chybu (podle autora pluginu ISO specifikace toto zkracování nepopisuje). Salamander by se mohl chovat lépe a zobrazit hlášení "data jsou ustřižena, zobrazím/vybalím alespoň co mám".
Přesouvám vlákno do návrhů na zlepšení.
Vnější ISO a v důsledku boot disk jsou zkrátka ustřižené. Domnívám se, že boot disk nese jen něco málo dat a zbytek není využitý, takže ho operační systém nečte. A i kdyby četl, tak zřejmě načte nuly z "nezapsaného" prostoru. (to pouze odhaduji)
To jak se Salamander momentálně chová nepovažuji za chybu (podle autora pluginu ISO specifikace toto zkracování nepopisuje). Salamander by se mohl chovat lépe a zobrazit hlášení "data jsou ustřižena, zobrazím/vybalím alespoň co mám".
Přesouvám vlákno do návrhů na zlepšení.