Restart po stisku ESC při práci s prohlížečem a hledáním

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Michal Aichinger

Restart po stisku ESC při práci s prohlížečem a hledáním

Post by Michal Aichinger »

Dobrý den,
bude to znít divně a chyby nejde asi reprodukovat, ale přesto si myslím, že je způsobena verzí SS2.5.
Dřív jsem mi občas při práci s počítačem nepravidelně restartoval prohližeč, buď když jsem kliknul na křižek zavírající okno, nebo použil klávesu ESC.
Nyní mám nový počítač nově nainstalovaný a posledni RC2 SS. Až do teď žádny restart nebyl, dnes byly tři. Procházel jsem adresář s historií firefoxe a něco tam hledal, takže jsem využíval hledání přes Ctrl+F a pak F3 a ESC, no a občas při některém ESC to udělá tvrdý restart.
Mám WXPpro, Atholon XP.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Dobrý den, Salamander je běžná aplikace (nejedná se o žádné ovladače na nízké úrovni), které operační systém z principu neumožní restartovat počítač. Je samozřejmě možné, že vyvolá funkce systému, po kterých k restartu dochází díky nějaké chybě, viz dále.

Možné skutečné příčiny Vašeho problému:
-chybné ovladače
-vadný hardware (základní deska, grafická karta, paměti, ...)
-přetaktovaný/přehřívající se procesor nebo chipset
-slabý zdroj
-zavirovaný počítač
Last edited by Jan Rysavy on 26 Feb 2007, 13:51, edited 1 time in total.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Dobrý den, nevím, zda můj příspěvek pomůže. Trpěl jsem podobným problém: nečekanými restarty v nepředvídatelných situacích - ale většinou v reakce na vstup od uživatele. Postupným upgradováním PC jsem postupně vyměnil veškeré části počítače (zdroj, deska + CPU + paměti, grafická karta, ...) a problém zůstával. Nezbývalo už jen podezřívat softwarový problém ve Windows či disk - komponenty, které zůstávaly zachovány. Nakonec se ukázalo, že zdrojem problémů je síťovka, která přežila mnoho upgradů počítače a nenápadně se přesouvala do stále výkonějších sestav počítače.

Závěrem svého příspěvku chci jen poznamenat, že se obávám, že se bude jednat o problém Hardware, který se velmi špatně hledá - zvláště pokud nemáte náhradní komponenty na vyzkoušení a postup, jak spolehlivě problém vyvolat (a ověřit tak, zda je vyřešen)
Protože se zmiňujete o práci v konkrétním adresáři, zkuste pro jistotu zkontrolovat váš systém antivirem a aktualizovat veškeré ovladače, ať nerozebíráte počítač zbytečně...
Přeji mnoho úspěchů s hledáním příčiny a ať ji naleznete co nejdříve (mne to trvalo půl roku)
David Grudnik

Post by David Grudnik »

Moc to sem sice nepatří, ale třeba to pomůže. Doporučil bych zrušit automatický restart při závažné chybě: Vlatnosti systému / záložka Upřesnit / Spuštění a zotavení systému / Automaticky restartovat - nezatrhávat

Pak se počítač nerestartuje, ale objeví se (většinou) modrá obrazovka. Třeba z ní něco vyčtete... Mnoho štěstí
Post Reply