Screensaver a změna velikosti okna Salamandera

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Guest

Screensaver a změna velikosti okna Salamandera

Post by Guest »

Verze: 2.5 RC2

Chování: mám spuštěný Salamander, nainstalovaný a aktivní screensaver (SysInternals Bluescreen) se zapnutou ochranou na heslo. Screensaver se aktivuje.

Po deaktivaci screensaveru a opětovném přihlášení je okno Salamandera menší, než bylo při aktivaci screensaveru - zřejmě se stane "defaultně velké".

Neděje se to ale vždy, zrovna teď se mi to nedaří nasimulovat :-( zřejmě proto, že jsem se rozhodl tu chybu nahlásit. Jakmile se mi to zase stane, pokusím se tento report doplnit.

Martin Bodlák, bodlak (at) email (dot) cz
ino

Re: Screensaver a změna velikosti okna Salamandera

Post by ino »

Anonymous wrote:Po deaktivaci screensaveru a opětovném přihlášení je okno Salamandera menší, než bylo při aktivaci screensaveru - zřejmě se stane "defaultně velké".
Odhaduji, ze screensaver zmeni rozliseni na monitoru a zaroven mate okno salamandera nemaximalizovane. V tom pripade Windowsy zmeni velikost vsech oken, ktere nejsou maxi/minimalisovane tak aby se vesly na monitor, tj. 640x480 nebo 800x600 atp.
Guest

Re: Screensaver a změna velikosti okna Salamandera

Post by Guest »

ino wrote:Odhaduji, ze screensaver zmeni rozliseni na monitoru a zaroven mate okno salamandera nemaximalizovane. V tom pripade Windowsy zmeni velikost vsech oken, ktere nejsou maxi/minimalisovane tak aby se vesly na monitor, tj. 640x480 nebo 800x600 atp.
To zní rozumně, asi to tak je. Zbývají tedy dvě otázky - proč se tak neděje stále (tedy ve 100% případů) a hlavně jestli je možné s tím něco udělat. Popravdě bych řekl, že tímto chováním trpí pouze Servant Salamander.

Mám rozlišení 1280x1024 a naprostou většinu aplikací používám s ne-maximalizovanou velikostí okna.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zkuste prosím vysledovat, jak problém reprodukovat. Potom bychom se mohli pokusit o řešení.
Guest

Post by Guest »

Jan Rysavy wrote:Zkuste prosím vysledovat, jak problém reprodukovat. Potom bychom se mohli pokusit o řešení.
Já to chápu... a teď jsem se vrátil z oběda a Firefox zůstal jak byl (nemaximalizovaný, okno 1024x768), zatímco Salamander se zmenšil - podle registrů je top=117, bottom=609, left=137 a right=789 - velikost okna je tedy 652x492.

Jediný rozdíl který si vybavuji by mohl být v tom, že ten screensaver běžel delší dobu (a tak možná zobrazil něco, co k tomu jevu vedlo...)

Jestli vám můžu dodat ještě jinou informaci, rád to udělám, ale teď mě momentálně nic nenapadá.
ino

Post by ino »

Anonymous wrote:
Jan Rysavy wrote:Zkuste prosím vysledovat, jak problém reprodukovat. Potom bychom se mohli pokusit o řešení.
Jestli vám můžu dodat ještě jinou informaci, rád to udělám, ale teď mě momentálně nic nenapadá.
Na zkousku jsem si pustil ten screensaver a a zde jsou me poznatky:
- na mem pc bezi v rozliseni 640x496
- po navratu vsechny aplikace byly tak jak byly predtim (screensaver bezel asi 60 vterin)
- pri spusteni pomoci systemove nabidky a nastaveni screensaveru se jakymsi zpusobem opakovane kousl, nesel ukoncit az se mi to podarilo, tak windowsy zůstaly v modu 256 barev a 640x480. Po zpetnem prepnuti do normalniho rozliseni vsechna okna programu byly tak jak predtim, akorat byla "popozduchuta" diky nabidce start.

Zaver: problemy jasne zpusobuje screensaver.
Guest

Post by Guest »

ino wrote:Zaver: problemy jasne zpusobuje screensaver.
Netvrdím, že ne, akorát by bylo prima, kdyby to Salamander rozdýchal. Jiná aplikace s tím problém nemá, takže asi bude nějaký drobný problémek i u Salamandra.

Jinak jste dobrý, mně se ten screensaver ještě nekousl... ;)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Přiznávám, že jde o problém minimální priority. Pokud se ozvou další uživatelé, budeme jej řešit.
Guest

Post by Guest »

Jan Rysavy wrote:Přiznávám, že jde o problém minimální priority. Pokud se ozvou další uživatelé, budeme jej řešit.
Chápu, a jsem rád, že to na rovinu řeknete.
Inu, až nás budou milióny... :lol:
Post Reply