Divne zobrazovani skrytych adresaru pod WinXP x64

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
phanousk

Divne zobrazovani skrytych adresaru pod WinXP x64

Post by phanousk »

Dobry den,
vim, ze soucasny stahnutelny SS neni 64bitova aplikace, presto mi prijde zvlastni, ze napriklad skryty adresar C:\WINDOWS\system32\Drivers\etc neni vubec videt, kdezto skryty soubor C:\WINDOWS\system32\Drivers\hfile.txt videt je (a i oznaceny jako skryty).

V konfiguraci (zalozka panels) mam odznacenou prvni polozku, to by melo stacit, ne? Vsude jinde se mi to chova takto korektne, jen pod anglickymi wxp x64 SP1 ne :)

Kdyz dam shift-f7 a rucne ten adresar zadam, SS se do nej bez problemu prepne a zobrazi vsecky soubory. Delam nekde chybu, nebo je to skutecne takhle obskurni bug? :) Verze SS 2.5 RC2.
Zdravi PH
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

Jde o jedno z omezení WOW64, když procházíte cestu C:\WINDOWS\system32 jste ve skutečnosti na cestě C:\WINDOWS\SysWOW64.

Máme v plánu vytvořit 64-bitovou verzi Salamandera, která tento problém mít nebude.
phanousk

Post by phanousk »

Petr Solin wrote:Jde o jedno z omezení WOW64, když procházíte cestu C:\WINDOWS\system32 jste ve skutečnosti na cestě C:\WINDOWS\SysWOW64.

Máme v plánu vytvořit 64-bitovou verzi Salamandera, která tento problém mít nebude.
Dekuji za informaci, o tomto hardlinku vim. Ze to nefunguje ani na puvodni ceste (v adresari SysWOW64) jsem zjistil ovsem take. Rikal jsem si kde by mohl byt zakopany pes, skryte soubory a NTFS hardlinky jsem jinak v SS nezkousel. Nebo ze by to bylo jeste neco jineho, nez NTFS hardlink? FAT32 uz davno nepouzivam, takze tam jsem nemel moznost zkouset :)

No nic, jestli to vyresi 64bitova verze, nema asi cenu se tim dale zabyvat. Jeste jednou dekuji za odpoved,
PH
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Podrobně jsou omezení 32b aplikácí běžících pod 64b Windows popsány zde: http://msdn.microsoft.com/library/defau ... ations.asp

Jsou tam odpovědi na vše, co Vás zajímá. Zejména mrkněte na File System Redirector.
Post Reply