Panove,
chapu, ze ji planujete, chapu, ze toho mate hodne, nicmene jsem chtel timto prispevkem pozvednout prioritu prave v tomto bode. Cekam na podporu Unicode v Salamanderu uz vice nez 2 roky. Pracuji v dvoujazycnem prostredi (cyrilice + cesky jazyk) a Salamander je tim padem nepouzitelny.
Kdyz uz nic, tak by se aspon pri prohledavani a kopirovani nemusel zasekavat na nazvech souboru psanych cyrilici a proste je preskocit.
Jinak dekuji za vyborny produkt (zatim pouzivam free verzi), ve chvili kdy bude Unicode automaticky kupuju licenci.
Jan Čep
Podpora Unicode
Re: Podpora Unicode
Amen !dbidlo wrote:Panove,
chapu, ze ji planujete, chapu, ze toho mate hodne, nicmene jsem chtel timto prispevkem pozvednout prioritu prave v tomto bode. Cekam na podporu Unicode v Salamanderu uz vice nez 2 roky. Pracuji v dvoujazycnem prostredi (cyrilice + cesky jazyk) a Salamander je tim padem nepouzitelny.
Kdyz uz nic, tak by se aspon pri prohledavani a kopirovani nemusel zasekavat na nazvech souboru psanych cyrilici a proste je preskocit.
Jinak dekuji za vyborny produkt (zatim pouzivam free verzi), ve chvili kdy bude Unicode automaticky kupuju licenci.
Jan Čep
Sice mame koupene licence ale nechapu, proc Salamander stale nepodporuje UNICODE. To mam furt kvuli ceskym znakum v souborech (ktere vytvorily Windows aplikace) pouzivat ten prachsprosty MS Windows Explorer, ktery se zasekne behem kopirovani velkeho stromu souboru zase kvuli necemu jinemu a zbytek nezkopiruje ?
Holt co si clovek nenapise sam, to nema.
R. Tomis
Dobrý den,
pokud používáte na svých Windows pouze jeden jazyk - češtinu, doporučuji Vám ve Windows si nastavit "Jazyk pro programy nepodporující kód UNICODE" na češtinu. Všechny české znaky jsou pak bez problémů Salamanderem podporovány a nemusíte čekat na UNICODE
Nastavení se ve Windows nachází v Ovládací panely > Místní a jazykové nastavení > Upřesnit > Jazyk pro programy nepodporující kód UNICODE
V Anglických windows v "Control Panel > Regional and Laguage Otions > Advanced > Language for non-UNICODE programs"
pokud používáte na svých Windows pouze jeden jazyk - češtinu, doporučuji Vám ve Windows si nastavit "Jazyk pro programy nepodporující kód UNICODE" na češtinu. Všechny české znaky jsou pak bez problémů Salamanderem podporovány a nemusíte čekat na UNICODE

Nastavení se ve Windows nachází v Ovládací panely > Místní a jazykové nastavení > Upřesnit > Jazyk pro programy nepodporující kód UNICODE
V Anglických windows v "Control Panel > Regional and Laguage Otions > Advanced > Language for non-UNICODE programs"
Diky za odezvu. Tento postup jsem jeste tehoz dne nasel na jine diskuzi a splnilo to moje predstavy - diky ! Ovsem ted nechapu, proc/jak mi to vlastne pomohlo, kdyz toto nastaveni odjakziva pouzivam (pouzivam cestinu (pouze cestinu) v anglickych Windows). Proste nejdrive to zkopirovat neslo, po vyse uvedene zmene/nezmene slo. Kopiroval jsem data z jednoho "stareho" NB na druhy "novy" NB (na kterem jsem jeste tu ceskou podporu zapnutou nemel), ale uz si nejsem na 100% jisty, na kterem NB jsem to nastaveni menil (a data kopiroval) -- z toho co vidim, rekl bych ze na zadnem (na starem jsem ji mel zapnutou od pradavna, na novem neni zapnuta ani ted). Mrkev v zime. No mozna to bylo na tom novem a pak jsem tu cestinu treba vypnul.zarevak wrote:Dobrý den,
pokud používáte na svých Windows pouze jeden jazyk - češtinu, doporučuji Vám ve Windows si nastavit "Jazyk pro programy nepodporující kód UNICODE" na češtinu. Všechny české znaky jsou pak bez problémů Salamanderem podporovány a nemusíte čekat na UNICODE![]()
Jeste jsem si nastavil Central European script pro Panel font SS:
SS -> Options -> Appearance -> Panel Font -> Font -> Script: Central European
(std. tam byl "Western" - mozna kvuli anglickemu jazyku nastavenem v SS, nevim)
aby se mi spravne zobrazovaly ceske znaky v nazvech souboruu/adresaruu.
R. Tomis