Mazání velkého množství souborů

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
RomanP

Mazání velkého množství souborů

Post by RomanP »

Servant Salamander 2.5 RC2, trial
Občas při mazání adresáře s velkým množstvím souborů (řádově stovky až tisíce ) Salamander zastaví mazání a prohlásí chybu přístupu (podobně jako když je soubor otevřen jinou aplikací) a musím odklepnout retry aby pokračoval. Přitom s jistotou vím, že nikdo jiný (aplikace) v tomto adresáři nic nepoužívá. Vyskytlo se mi to už na dvou počítačích (doma, v práci) několikrát, ale navodit to nedokážu. Zpočátku jsem myslel, že to může souviset s tím, že v obou panelech je otevřen ten samý adresář a v průběhu mazání v druhém panelu probíhá refresh obsahu a tím se dva thready z nějakého důvodu ovlivní, ale nedokázal jsem to navodit a potvrdit.

Konfigurace počítačů :
1. Notebook HP nc6120, 1GB RAM, Pentium M 2GHz, Win XP Pro Eng + SP2 + patch to 10/2006

2. PC Athlon 2600XP, 1GB RAM, Win XP Pro CZ + SP2 + patch to 10/2006.

perich@ipesoft.sk
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5231
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Umím si představit, že by načítání ikonek nebo thumbnailů souborů v jednom panelu zablokovalo jejich současné mazání ve druhém panelu. Považuji to spíš za vlastnost než za chybu, protože se jedná od dvě oddělelné činnosti. U malých adresářů pravděpodobně doběhne načítání ikon nebo thumbnailů před zahájením mazání, takže ke konfliktu běžně nedochází.

Řešení: opustit v jednom panelu mazaný adresář nebo kliknout na Retry.
Post Reply