Open + Close CDROM
Open + Close CDROM
Zdravim,
sla by udelat ficurka v podobe tlacitka do Tool Baru na otevreni + zavreni CDROM. Windowsy umi dvirka pouze otevrit, ale zavrit jiz ne.
Diky ino
sla by udelat ficurka v podobe tlacitka do Tool Baru na otevreni + zavreni CDROM. Windowsy umi dvirka pouze otevrit, ale zavrit jiz ne.
Diky ino
"Žádný" je příliš, no, ultimativní.ino wrote: Predevsim k zavreni CDROM dvirek. Hodne SW je otevira, ale zadny je nechce zavrit.
Já pro otevírání u NB používám freeware wizmo - dle popisu dokáže i zavírat.
Menu ani toolbary v Salamanderovi nepoužívám, ale předpokládám, že nějak půjde přiřadit a spustit externí program.
-
- ALTAP Staff
A rovnou předesílám, že funkce otevření a zvření CDROM nejspíše nepůjde spojit pod jediné tlačítko.
Pokud vím, tak MSW nedává šanci zjistit aktuální stav mechaniky (otevřeno / zavřeno) - a kdoví zda je to problém MSW, zda je vůbec mechanika schopna něco takového systému sdělit. Takže určitě budou muset být tlačítka/příkazy dva: otevřít a zavřít.
Pokud vím, tak MSW nedává šanci zjistit aktuální stav mechaniky (otevřeno / zavřeno) - a kdoví zda je to problém MSW, zda je vůbec mechanika schopna něco takového systému sdělit. Takže určitě budou muset být tlačítka/příkazy dva: otevřít a zavřít.
-
- ALTAP Staff
Datalog wrote: "Žádný" je příliš, no, ultimativní.
diky za tip, podivam se na to..Datalog wrote: Já pro otevírání u NB používám freeware wizmo - dle popisu dokáže i zavírat.
jj, mam crtyri listy v jednom radku (menu, tool bar, plugin bar, user menu bar). Dobra ficurka je, ze je lze dvojklikem "rozsoupnout" a neni potreba je pretahovat, kdyz potrebuji pouzit schovany *barJan Rysavy wrote:Poznámka: pokud nemáte zamčené lišty (Options > Show > Lock the Toolbars), není problém User Menu Bar s Open/Close tlačítky přitáhnout například za menu, aby nebrala místo.

Diskutovano s kolegou: v TC lze dvirka zavrit (jsou-li otevrena) pri dvojkliku na ikonu CDROMu v Drive Baru (nebo jak tam tomu rikaji...)Datalog wrote:A rovnou předesílám, že funkce otevření a zvření CDROM nejspíše nepůjde spojit pod jediné tlačítko.
-
- ALTAP Staff
Pěkná "hidden" vlastnost, to každý snadno najdeino wrote:Diskutovano s kolegou: v TC lze dvirka zavrit (jsou-li otevrena) pri dvojkliku na ikonu CDROMu v Drive Baru (nebo jak tam tomu rikaji...)

OT: včera jsem u kamaráda pracoval s TC a s údivem jsem zjistil, že tam nefunguje automatický refresh adresáře. Zkrátka koukám, jak se tahá AVAST a nějak pořád ne a ne se stáhnout. Pak mě to trklo, zkusím Refresh a bylo to tam. Měl TC jen špatně nastavený nebo skutečně ten soft nechytá file system notifikace? A to šlo o pevný disk.
zalezi na tom, jak daleko tu mechaniku mas...Hlava wrote:No já nevím, pořád mi nějak uniká, k čemu by tahle funkce zavírání mechaniky měla být dobrá? Vona to zas taková dřina zavřít ji ručně přeci není ...
TC neni vubec user friendly, proto mam SalamanderaJan Rysavy wrote: OT: včera jsem u kamaráda pracoval s TC a s údivem jsem zjistil, že tam nefunguje automatický refresh adresáře. Zkrátka koukám, jak se tahá AVAST a nějak pořád ne a ne se stáhnout. Pak mě to trklo, zkusím Refresh a bylo to tam. Měl TC jen špatně nastavený nebo skutečně ten soft nechytá file system notifikace? A to šlo o pevný disk.

-
- ALTAP Staff
-
To jako fakt? Kdyz uvazim, ze ty pocitace by musely byt dost dobre naskladany, aby to fungovalo a taky ta mechanika se nezavre hned, takze chvili by asi ten reset drzela (coz teda neni takovy problem), tak ybch to fakt chtel videt (a to nepocitam tech par korun co stoji resetovatko na telfon k prodluzovacce).Jan Rysavy wrote:Zrovna o víkendu mi kamarád popisoval, jak "profi" admini takto na dálku resetují počítače v data centru. Otevřou mechaniku a počítače stojí tak, že se dvířka trefí na reset tlačítko druhé mašiny. Dost mě to pobavilo
Jiri {x2} Cincura