Open + Close CDROM

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
ino

Open + Close CDROM

Post by ino »

Zdravim,
sla by udelat ficurka v podobe tlacitka do Tool Baru na otevreni + zavreni CDROM. Windowsy umi dvirka pouze otevrit, ale zavrit jiz ne.
Diky ino
Hlava

Post by Hlava »

Hmm, k čemu to? Podle mě nesmysl navíc ...
ino

Post by ino »

Hlava wrote:Hmm, k čemu to?
Predevsim k zavreni CDROM dvirek. Hodne SW je otevira, ale zadny je nechce zavrit.
Hlava wrote:Podle mě nesmysl navíc ...
Pro nekoho nesmysl, pro nekoho uzitecna vec...
Datalog

Post by Datalog »

ino wrote: Predevsim k zavreni CDROM dvirek. Hodne SW je otevira, ale zadny je nechce zavrit.
"Žádný" je příliš, no, ultimativní.

Já pro otevírání u NB používám freeware wizmo - dle popisu dokáže i zavírat.
Menu ani toolbary v Salamanderovi nepoužívám, ale předpokládám, že nějak půjde přiřadit a spustit externí program.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Přidání příkazu:
(1) Options > Configuration > User Menu
Pokud do názvu položky vložíte znak '&', bude následující písmeno fungovat jako horká klávesa v (2)

Jeho vyvolání:
(2) Commands > User Menu (klávesa F9)
(3) Options > Show > User Menu Bar
Datalog

Post by Datalog »

A rovnou předesílám, že funkce otevření a zvření CDROM nejspíše nepůjde spojit pod jediné tlačítko.

Pokud vím, tak MSW nedává šanci zjistit aktuální stav mechaniky (otevřeno / zavřeno) - a kdoví zda je to problém MSW, zda je vůbec mechanika schopna něco takového systému sdělit. Takže určitě budou muset být tlačítka/příkazy dva: otevřít a zavřít.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Poznámka: pokud nemáte zamčené lišty (Options > Show > Lock the Toolbars), není problém User Menu Bar s Open/Close tlačítky přitáhnout například za menu, aby nebrala místo.
ino

Post by ino »

Datalog wrote: "Žádný" je příliš, no, ultimativní.
Datalog wrote: Já pro otevírání u NB používám freeware wizmo - dle popisu dokáže i zavírat.
diky za tip, podivam se na to..
Jan Rysavy wrote:Poznámka: pokud nemáte zamčené lišty (Options > Show > Lock the Toolbars), není problém User Menu Bar s Open/Close tlačítky přitáhnout například za menu, aby nebrala místo.
jj, mam crtyri listy v jednom radku (menu, tool bar, plugin bar, user menu bar). Dobra ficurka je, ze je lze dvojklikem "rozsoupnout" a neni potreba je pretahovat, kdyz potrebuji pouzit schovany *bar ;-)
ino

Post by ino »

Datalog wrote:A rovnou předesílám, že funkce otevření a zvření CDROM nejspíše nepůjde spojit pod jediné tlačítko.

Pokud vím, tak MSW nedává šanci zjistit aktuální stav mechaniky (otevřeno / zavřeno) - a kdoví zda je to problém MSW, zda je vůbec mechanika schopna něco takového systému sdělit. Takže určitě budou muset být tlačítka/příkazy dva: otevřít a zavřít.
Diskutovano s kolegou: v TC lze dvirka zavrit (jsou-li otevrena) pri dvojkliku na ikonu CDROMu v Drive Baru (nebo jak tam tomu rikaji...)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

ino wrote:Diskutovano s kolegou: v TC lze dvirka zavrit (jsou-li otevrena) pri dvojkliku na ikonu CDROMu v Drive Baru (nebo jak tam tomu rikaji...)
Pěkná "hidden" vlastnost, to každý snadno najde ;-)
OT: včera jsem u kamaráda pracoval s TC a s údivem jsem zjistil, že tam nefunguje automatický refresh adresáře. Zkrátka koukám, jak se tahá AVAST a nějak pořád ne a ne se stáhnout. Pak mě to trklo, zkusím Refresh a bylo to tam. Měl TC jen špatně nastavený nebo skutečně ten soft nechytá file system notifikace? A to šlo o pevný disk.
Hlava

Post by Hlava »

No já nevím, pořád mi nějak uniká, k čemu by tahle funkce zavírání mechaniky měla být dobrá? Vona to zas taková dřina zavřít ji ručně přeci není ...
ino

Post by ino »

Hlava wrote:No já nevím, pořád mi nějak uniká, k čemu by tahle funkce zavírání mechaniky měla být dobrá? Vona to zas taková dřina zavřít ji ručně přeci není ...
zalezi na tom, jak daleko tu mechaniku mas...
Jan Rysavy wrote: OT: včera jsem u kamaráda pracoval s TC a s údivem jsem zjistil, že tam nefunguje automatický refresh adresáře. Zkrátka koukám, jak se tahá AVAST a nějak pořád ne a ne se stáhnout. Pak mě to trklo, zkusím Refresh a bylo to tam. Měl TC jen špatně nastavený nebo skutečně ten soft nechytá file system notifikace? A to šlo o pevný disk.
TC neni vubec user friendly, proto mam Salamandera :P
jis

Post by jis »

ino wrote:
Hlava wrote:No já nevím, pořád mi nějak uniká, k čemu by tahle funkce zavírání mechaniky měla být dobrá? Vona to zas taková dřina zavřít ji ručně přeci není ...
zalezi na tom, jak daleko tu mechaniku mas...
Ok, ale kdo tam tedy za vás vkládá samotná média?
Altap Salamander fan since 1998
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

jis wrote:Ok, ale kdo tam tedy za vás vkládá samotná média?
Zrovna o víkendu mi kamarád popisoval, jak "profi" admini takto na dálku resetují počítače v data centru. Otevřou mechaniku a počítače stojí tak, že se dvířka trefí na reset tlačítko druhé mašiny. Dost mě to pobavilo :)
cincura.net

Post by cincura.net »

Jan Rysavy wrote:Zrovna o víkendu mi kamarád popisoval, jak "profi" admini takto na dálku resetují počítače v data centru. Otevřou mechaniku a počítače stojí tak, že se dvířka trefí na reset tlačítko druhé mašiny. Dost mě to pobavilo :)
To jako fakt? Kdyz uvazim, ze ty pocitace by musely byt dost dobre naskladany, aby to fungovalo a taky ta mechanika se nezavre hned, takze chvili by asi ten reset drzela (coz teda neni takovy problem), tak ybch to fakt chtel videt (a to nepocitam tech par korun co stoji resetovatko na telfon k prodluzovacce).
Jiri {x2} Cincura
Post Reply