Plná podpora formátu GIF v PictView plugine - bude?

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
AD7
Posts: 577
Joined: 28 Jan 2006, 16:21

Plná podpora formátu GIF v PictView plugine - bude?

Post by AD7 »

V uvedenom clanku na adrese ( http://www.root.cz/clanky/pravda-a-myty-o-gifu/ ) po prvy krat vidim pekne rozpisanu specifikaciu formatu GIF (snad nikto nepoprie jeho rozsirenie i ked PNG je tu). Zaujmalo ma ako to je s tou podporou globalnej a lokalnej palety ak presiahnu spolu viac ako 256 farieb. Stiahol som si z clanku 6 testovacich GIF suborov, ktore som si najskor zobrazil v Opere 9.01 (build 8552) - ta ich zobrazila nakoniec spravne ako TrueColor ale casovanie je zle (vidiet ako sa pomaly obrazok vykresluje).
No a teraz k PictView.

[Doplnenie prispevku. Stuhol mi stroj, no stihol som to odoslat ... avsak neuplne, preto pokracujem]
V mode Alt+5 sa zobrazi len cast toho GIF-u a to konkretne prva sekvencia, co je prirodzene, lebo tento mod nezobrazuje animovane GIF-y. Ale ako je v clanku popisane, dalsie sekvencie mozu mat NULOVE oneskorenie a teda tiez tvoria spolu s prvym snimkom vlastne jeden obrazok a teda by sa mali zobrazit uz v nahlade Alt+5.
Myslim si, ze plugin PictView spracuje do nahladu len prvy snimok (frame) z GIF-u a dalsie povazuje za sucast animacie. No a prave v clanku sa pise o tom, ze nie je tomu tak vzdy. No a o to tu ide. Cela vec sa toci okolo toho aby sa ukazalo ako zobrazit GIF s viac ako 256 farbami - no a toho je dosiahnute tak, ze kazdy snimok ma vlastnu paletu a zaroven je zobrazeny s NULOVYM oneskorenim, teda ZAROVEN s prvym snimkom.

PS: ked sa teraz divam na druhu reakciu vidim, ze uz to vo fore je. MOZETE TEDA VYMAZAT CELU TUTO SEKCIU.
Last edited by AD7 on 08 Sep 2006, 15:07, edited 2 times in total.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5231
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Můžete prosím přesněji formulovat problém?
User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 789
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Post by zarevak »

Dobrý den,
jestli jsem to dobe pochopil, tak AD7 upozorňuje na skutečnost, že obrázek z anglického vlákna: PictView: GIF display problem se v PictView zobrazí animovaně (jak je v tom anglickém vláknu popsáno), ALE v Alt+5 zobrazení se zobrazí jen jeho první část! (a ne celý, tak jak by měl být, protože sám žádnou animaci neobsahuje)

Toto problém je pravděpodobně naznačen i v názvu nedávného českého vlákna: Nekorektní zobrazení vícerámcového GIFu v PicView a thumb...
Post Reply