používáte defaultní cleartype z windows? třeba totalcommander funguje ok, jen ten panel v salámovi nechce což mě štve. salám mám rád
respektive vy nepoužíváte asi defaultní font v salámovi? že by cleartype nefungoval se serifem ve velikosti 8? jiný font jsem nezkoušel. zkusím.
// tak teď jsem zkusil (na jiném pc) novou instalaci salamandera a vyhlazování jede. to jsem z toho blázen. může to být tím, že v salámovi používám nastavení již od betaverzí před cca dvěma lety (postupně vždy importováno do nové verze a z ní zase do další... atd atd atd)? že by mohl být problém zde? setkal se někdo s tímto zádrhelem?
Tahoma je vektorový font, proto fungujue při vyhlazování Cleartype.
MS Sans Serif je starý rastrový font a vyhlazování s ním nefunguje.
Pokud na Sans Serif trváte, můžete pod Windows XP použít jeho vektorovou reinkarnaci: Microsoft Sans Serif, kde vyhlazování funguje.
Font použitý v panelech Servant Salamandera lze nastavit v Options > Configuration > Appearance > Panel Font.
Již během vybírání fontu je v náhledu vidět, zda bude font vyhlazený nebo ne.
díky. udělal jsem novou instalaci salamandera a maká to. bylo to fontem, ale stejně jsem si chtěl už udělat trochu pořádek, protože řada externích viewerů už byla změněna . sláva salámu a mlokům všeobecně
kojot wrote:může to být tím, že v salámovi používám nastavení již od betaverzí před cca dvěma lety (postupně vždy importováno do nové verze a z ní zase do další... atd atd atd)? že by mohl být problém zde?
kojot wrote:stejně jsem si chtěl už udělat trochu pořádek, protože řada externích viewerů už byla změněna
Při přechodu od jedné konfigurace Salamandera k novější dochází k její konverzi. Teoreticky byste tak neměl přijít o nové nebo aktualizované archivery, viewery, atd. (dojde k doplnění staré konfigurace). Pokud Vám toto nefunguje, jedná se o chybu, který by stála za opravu...