Full linkovanie na NTFS - "Junction point"

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Magic

Full linkovanie na NTFS - "Junction point"

Post by Magic »

Nedavno som sa docital o full linkovani na NTFS tzv. "junction point", myslim ze by to mohlo byt zaujimave vylepsenie Servant Salamandra.

http://www.dsl.sk/article.php?article=1561&title=
cincura.net

Post by cincura.net »

Jiri {x2} Cincura
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Oživení diskuze

Post by zarevak »

Dobrý den,
na základě výše zmíněného vlákna a vlákna Kategorie pro adresare trochu oživím diskuzi.

SS již umí Junction Pointy detekovat (zobrazí šipku zástupce) a planuje je místo mazání Unlinkovat.
V SS mi však chybí možnost Junction Pointy spravovat:
- vytvářet
- prohlížet (Junction Point fyzicky obsahuje adresu někam jinam - prohlížet = vědět, kam link vede)
- upravovat (pokud přesunete cíl, je třeba RUČNĚ změnit všechny tyto linky - jednodušší změnit než zrušit a vytvářet znovu)

Správa Junction Linků zatím není žádným software pořádně podporována i když každý, kdo přišel do styku s UNIXem musí znát jejich výhody ;)
Nástroje na správu Junction Linků:
- NTFS Link - Shell Extension
- Junction Link Magic
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Dobrý den,
ve vlákně Hardlinks and Junctions (příspěvek) jsem popsal postup, jak v SS používat Junction Linky již teď pomocí prográmku MakeLink od Mika Nordella a pomocí nových "Compararer" tagů pro User Menu.

Code: Select all

Command: MakeLink.exe 
Arguments: $(DirToCompareActive) $(DirToCompareInactive) 
Initial directory: $(FullPath)
Doporučuji zrušit zaškrtnutí volby "Slose shell window" pro kontrolu výsledku/chyb.
Komentáře k tomuto postupu pokud možno posílejte k původnímu přísěvku do anglického vlákna, ať tu nemáme dvě vlákna na úplně stejné téma...
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Oživení diskuze

Post by Petr Solin »

zarevak wrote:SS již umí Junction Pointy detekovat (zobrazí šipku zástupce) a planuje je místo mazání Unlinkovat.
Mazani bez rekurzivniho smazani obsahu jsem prave dopsal, bude k dispozici v pristi verzi (RC2).
zarevak wrote:V SS mi však chybí možnost Junction Pointy spravovat:
- vytvářet
- prohlížet (Junction Point fyzicky obsahuje adresu někam jinam - prohlížet = vědět, kam link vede)
Kdyz vstoupite do junction pointu a pouzijete Drive Info (Ctrl+F1), uvidite kam junction point vede.
Post Reply