Nedavno som sa docital o full linkovani na NTFS tzv. "junction point", myslim ze by to mohlo byt zaujimave vylepsenie Servant Salamandra.
http://www.dsl.sk/article.php?article=1561&title=
Full linkovanie na NTFS - "Junction point"
-
Oživení diskuze
Dobrý den,
na základě výše zmíněného vlákna a vlákna Kategorie pro adresare trochu oživím diskuzi.
SS již umí Junction Pointy detekovat (zobrazí šipku zástupce) a planuje je místo mazání Unlinkovat.
V SS mi však chybí možnost Junction Pointy spravovat:
- vytvářet
- prohlížet (Junction Point fyzicky obsahuje adresu někam jinam - prohlížet = vědět, kam link vede)
- upravovat (pokud přesunete cíl, je třeba RUČNĚ změnit všechny tyto linky - jednodušší změnit než zrušit a vytvářet znovu)
Správa Junction Linků zatím není žádným software pořádně podporována i když každý, kdo přišel do styku s UNIXem musí znát jejich výhody
Nástroje na správu Junction Linků:
- NTFS Link - Shell Extension
- Junction Link Magic
na základě výše zmíněného vlákna a vlákna Kategorie pro adresare trochu oživím diskuzi.
SS již umí Junction Pointy detekovat (zobrazí šipku zástupce) a planuje je místo mazání Unlinkovat.
V SS mi však chybí možnost Junction Pointy spravovat:
- vytvářet
- prohlížet (Junction Point fyzicky obsahuje adresu někam jinam - prohlížet = vědět, kam link vede)
- upravovat (pokud přesunete cíl, je třeba RUČNĚ změnit všechny tyto linky - jednodušší změnit než zrušit a vytvářet znovu)
Správa Junction Linků zatím není žádným software pořádně podporována i když každý, kdo přišel do styku s UNIXem musí znát jejich výhody

Nástroje na správu Junction Linků:
- NTFS Link - Shell Extension
- Junction Link Magic
Dobrý den,
ve vlákně Hardlinks and Junctions (příspěvek) jsem popsal postup, jak v SS používat Junction Linky již teď pomocí prográmku MakeLink od Mika Nordella a pomocí nových "Compararer" tagů pro User Menu.Doporučuji zrušit zaškrtnutí volby "Slose shell window" pro kontrolu výsledku/chyb.
Komentáře k tomuto postupu pokud možno posílejte k původnímu přísěvku do anglického vlákna, ať tu nemáme dvě vlákna na úplně stejné téma...
ve vlákně Hardlinks and Junctions (příspěvek) jsem popsal postup, jak v SS používat Junction Linky již teď pomocí prográmku MakeLink od Mika Nordella a pomocí nových "Compararer" tagů pro User Menu.
Code: Select all
Command: MakeLink.exe
Arguments: $(DirToCompareActive) $(DirToCompareInactive)
Initial directory: $(FullPath)
Komentáře k tomuto postupu pokud možno posílejte k původnímu přísěvku do anglického vlákna, ať tu nemáme dvě vlákna na úplně stejné téma...
-
- ALTAP Staff
Re: Oživení diskuze
Mazani bez rekurzivniho smazani obsahu jsem prave dopsal, bude k dispozici v pristi verzi (RC2).zarevak wrote:SS již umí Junction Pointy detekovat (zobrazí šipku zástupce) a planuje je místo mazání Unlinkovat.
Kdyz vstoupite do junction pointu a pouzijete Drive Info (Ctrl+F1), uvidite kam junction point vede.zarevak wrote:V SS mi však chybí možnost Junction Pointy spravovat:
- vytvářet