Při upgradu na novou verzi Salamandera jsem se setkal se zajímavým problémem, jehož důsledkem bohužel byla ztráta některých dat, resp. informací.
• přeinstaloval jsem Salamander
• při instalaci jsem zvolil import z Beta 11 a odstranění starších konfigurací
• všechno proběhlo v pořádku
• za několik hodin jsem restartoval počítač
Salamander při spuštění ohlásil chybějící konfiguraci, žádnou starší nenašel (protože jsem ji nechal smazat) a spustil se úplně čistý. Vizuální nastavení bych oželel, přišel jsem ale i o nastavení User Menu a nejvíc mě štve seznam FTP serverů (Ctrl+Shift+F).
Je nějaká možnost, jak se dostat zpět k uloženým FTP? Celý seznam už bohužel nedám znovu jednoduše dohromady.
RC1: Smazaná konfigurace včetně seznamu FTP serverů
Re: RC1: Smazaná konfigurace včetně seznamu FTP serverů
je tu jedna moznost: mit zalohu.Marek L. wrote:Při upgradu na novou verzi Salamandera jsem se setkal se zajímavým problémem, jehož důsledkem bohužel byla ztráta některých dat, resp. informací.
• přeinstaloval jsem Salamander
• při instalaci jsem zvolil import z Beta 11 a odstranění starších konfigurací
• všechno proběhlo v pořádku
• za několik hodin jsem restartoval počítač
Salamander při spuštění ohlásil chybějící konfiguraci, žádnou starší nenašel (protože jsem ji nechal smazat) a spustil se úplně čistý. Vizuální nastavení bych oželel, přišel jsem ale i o nastavení User Menu a nejvíc mě štve seznam FTP serverů (Ctrl+Shift+F).
Je nějaká možnost, jak se dostat zpět k uloženým FTP? Celý seznam už bohužel nedám znovu jednoduše dohromady.
Pokud jsi nekdy vyexportoval nastaveni, zalohoval registry systemu nebo pokud mas zalohu systemu, image disku, (mozna pokud jsi jeste nerebootoval system, tak by se "mozna" dalo neco najit)...
Pokud neco z toho mas, tak napis co a dame to dokupy.
Re: RC1: Smazaná konfigurace včetně seznamu FTP serverů
Jak to dělám já:
1) Před instalací nové verze vždy provedu export konfigurace aktuálně používané verze (do souboru config_.reg).
2) Předchozí verze nelikviduji okamžitě, ale až po čase. Umožňuje mi to např. porovnání nové a předchozí, ověřovat zda nově objevená chyba byla již v předchozích verzích, atp.
Aktuálně mám nainstalovány tyto verze:
Servant Salamander 2.0
Servant Salamander 2.5 beta 10a
Servant Salamander 2.5 beta 11
Servant Salamander 2.5 RC1
1) Před instalací nové verze vždy provedu export konfigurace aktuálně používané verze (do souboru config_.reg).
2) Předchozí verze nelikviduji okamžitě, ale až po čase. Umožňuje mi to např. porovnání nové a předchozí, ověřovat zda nově objevená chyba byla již v předchozích verzích, atp.
Aktuálně mám nainstalovány tyto verze:
Servant Salamander 2.0
Servant Salamander 2.5 beta 10a
Servant Salamander 2.5 beta 11
Servant Salamander 2.5 RC1
Altap Salamander fan since 1998
Vidím tady soubor config_.reg ze září, z bety 9. Ale tam už jsou pěkně stará data; nedávno jsem bohužel v FTP dělal pořádek. Nic jiného bohužel nenajdu.
Kam se v registrech ukládají informace o FTP záložkách?
(Nikdy dřív jsem staré konfigurace při instalaci nové verze nemazal. Dnes to jednou udělám a zapomenu uložit
Kam se v registrech ukládají informace o FTP záložkách?
(Nikdy dřív jsem staré konfigurace při instalaci nové verze nemazal. Dnes to jednou udělám a zapomenu uložit

Díky, tohle pomohlo, dokonce i bez exportu registrů. Vrátil jsem systém ke včerejšímu bodu obnovení a spustil starou betu 11. Pro jistotu jsem exportoval nastavení Salamandera, nakonec to ale nebylo potřeba. Po zrušení posledního obnovení jsem znovu nainstaloval novou RC1, která už nechtěla přepisovat registry, vzala všechno, co tam bylo.
Díky za pomoc.
Díky za pomoc.
Mimochodem, pokud jsi nesmazal klice z bety 10 ci starsi, tak by jeste mohla v registrech byt. Podivej se do [HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap] co tam vsechno mas. Pokud tam jsou i jine klice nez Servant Salamander 2.5 RC1, tak tu nejnovejsi zkus smazat (pokud to budes delat z pluginu Salamandra, tak si vypni ukladani konfigurace! Nejlepsi je vypnout SS a tento klic smazat v prostredi programku regedit.exe)Anonymous wrote:Kam se v registrech ukládají informace o FTP záložkách?
Pokud v registrech nic starsiho nemas, tak zkus smazat klic Servant Salamander 2.5 RC1, nahrej zalohu ze zari a pust Salamandera RC1 by si mel sam prechroustat.
Pokud by ani toto nepomohlo o cemz dost pochybuji, tak zkus jeste toto:
Udelej si kopii zariove zalohy konfigurace. V teto kopii si najdi cast, ktera odpovida klici [HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 9\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks].
Vse nad timto klicem muzes smazat (krome prvnich dvou radku), a take muzes smazat vse co je pod casti posledniho bloku klice FTP\Bookmarks.
Takze novy soubor .reg bude ve finale vypadat asi takto:
Code: Select all
REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks\1]
"Name"="ALTAP"
"Address"="ftp.altap.cz"
"Initial Path"="/pub/altap/salamand"
"Anonymous"=dword:00000001