Zobrazování názvu focusovaného souboru ve stavovém řádku...

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Stepan

Zobrazování názvu focusovaného souboru ve stavovém řádku...

Post by Stepan »

Pokud jsou označeny nějaké soubory tak se dole zobrazuje jejich počet a celková velikost. To je v pořádku. Nemohl by tam být krom toho i název focusovaného souboru? Pokud je totiž název souboru delší a panel je v režimu zobrazení thumbnails tak není šance zjistit název souboru (nepoznám např. zda ho označit/odznačit nebo ne). Snad mi rozumíte...
Stepan

Post by Stepan »

Nikdo nereaguje. Asi jsem to nevysvětlil pořádně. Koukněte na tenhle obrázek:

http://www.reliance.cz/temp/salamander_ ... enames.png

Jak zjistím názvy označených souborů? Stačilo by mi kdybych při fokusování byl dole za textem "xxx bytes in yyy selected files" i název focusovaného souboru.
Miroslav Novosad

Post by Miroslav Novosad »

Stepan wrote:Jak zjistím názvy označených souborů?
Přepnutím na jiný druh zobrazení :)
Nechápu, proč používat náhledy na soubory, kde není co "nahlédnout"...
ino

Post by ino »

Stepan wrote:Jak zjistím názvy označených souborů? Stačilo by mi kdybych při fokusování byl dole za textem "xxx bytes in yyy selected files" i název focusovaného souboru.
jj, to by se hodilo. Ja to resim pomoci prepinani zobrazeni z thumbnail na details (coz opravdu neni moc pohodlne, hlavne kdyz potrebuji videt i ten nahled)

Myslim, ze by stacilo ponechat informace o aktualnim souboru tak jak jsou a pred ne vkladat info o vybranych souborech.

Tim vsak vznikne drobny problem, a to ze se na stavovy radek nevejdou vsechny informace. To bych resil "skryvanim" detaily o aktualnim souboru jakoby za okraj. Jinymi slovy blok informaci o aktualnim souboru by byl plovouci. A v pripade, ze bych potreboval videt tento blok cely , tak si zmenim pomer mezi L a R panelem treba na 80:20 nebo rovnou na jednopanelove zobrazeni, coz jde pohodlne udelat kliknutim na ikonku v Directory Line ;-)
Stepan

Post by Stepan »

Miroslav Novosad wrote: Přepnutím na jiný druh zobrazení :)
Děkuji mnohokrát za tuto nepřekonatelnou radu.
Miroslav Novosad wrote: Nechápu, proč používat náhledy na soubory, kde není co "nahlédnout"...
O tom nebyl můj dotaz. Pochopitelně, že náhledy nepoužívám na soubory, u nichž není na co nahlédnout. Do diskuse jsem psal z práce kde zrovna nemám po ruce obrázky s dlouhými názvy a nemám čas je vytvářet.

Ach jo.
Stepan

Post by Stepan »

ino wrote: jj, to by se hodilo. Ja to resim pomoci prepinani zobrazeni z thumbnail na details (coz opravdu neni moc pohodlne, hlavne kdyz potrebuji videt i ten nahled)

Myslim, ze by stacilo ponechat informace o aktualnim souboru tak jak jsou a pred ne vkladat info o vybranych souborech.

Tim vsak vznikne drobny problem, a to ze se na stavovy radek nevejdou vsechny informace. To bych resil "skryvanim" detaily o aktualnim souboru jakoby za okraj. Jinymi slovy blok informaci o aktualnim souboru by byl plovouci. A v pripade, ze bych potreboval videt tento blok cely , tak si zmenim pomer mezi L a R panelem treba na 80:20 nebo rovnou na jednopanelove zobrazeni, coz jde pohodlne udelat kliknutim na ikonku v Directory Line ;-)
Presně tak. Jsem rád, že to někdo pochopil. Tvůj návrh je geniální!
Post Reply