FTP: spracovanie názvu súboru v Address

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
scroolik

FTP: spracovanie názvu súboru v Address

Post by scroolik »

Páčilo by sa mi vylepšenie FTP klienta, kde po zadaní plnej cesty vrátane názvu súboru, tj niečo ako:

ftp://uzivatel:heslo@host.tld/adresar/d ... /subor.txt

by sa FTP klient Servant Salamandera nielen pripojil k serveru a zmenil aktuálnu cestu na tú /adresar/dalsi_adresar, ale pokúsil by sa vo výpise nájsť ten subor.txt a umiestnil na neho kurzor.

Myslím že som podobnú funkciu (možno Total Commander) videl a vyhovovala mi.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

A vam to v Salamanderovi nefunguje? :lol:

Pokud vam to opravdu nefunguje a neni to jen nejakym preklepem, dejte vedet o jakou cestu k souboru jde, podivam se kde je problem.
scroolik

Post by scroolik »

Vyzerá to tak, že ak je v názve súboru medzera (ktorá je v URL zakódovaná ako %20), tak po vložení tejto URL bez otvorenia okna (mimochodom, teraz som na túto funkciu narazil, vcelku pekný nápad) na pripojenie FTP ukáže Servant Salamander na tento súbor bez problémov. Ak však túto URL vložím do dialógového okna Connect to FTP Server, do políčka Address, tak sa tento názov súboru správne nepreloží (server odpovie 550 Directory does not exist.). Príklad URL:
ftp://host.tld/Filmy/%C8ern%E1%20ko%E8k ... %20CD1.avi
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

Ten preklad %20 na mezery probehne dobre i v tom druhem pripade, ale problem je v tom, ze FTP Client ocekava na tomto miste jen cestu k adresari (a ne k souboru) - jde o editacni pole "Initial path". Jak probehne ten preklad se muzete podivat, kdyz po zadani textu do pole Address stisknete Tab (nebo se prepnete do dalsiho pole mysi).

Krome primeho vlozeni cesty do panelu muzete jeste vyuzit Change Directory (Shift+F7).
Post Reply