Mizení ikon z panelu

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
manison
Plugin Developer
Plugin Developer

Mizení ikon z panelu

Post by manison »

V b11 pravidelně pozoruji, že se po určité době přestanou korektně zobrazovat ikony u určitých typů souborů. Vím, že tu byly zmiňovány některé problematické icon handlery (mimochodem, nemůžu dokument popisující tento problém najít, zdá se, že na něj nevede viditelný odkaz z hlavní stránky), ale troufám si tvrdit, že toto není problém vadné shell extension jako spíš SS, a to protože
a) v exploreru se ikony zobrazují správně (a když to jde v exploreru, proč by to nemělo jít v SS),
a hlavně
b) za 3 měsíce používání b10 jsem podobné chování nezaznamenal.

Konkrétně se jedná o následující typy souborů:
xml (xmlfile, icon handler: MSOXEV.DLL [MS Office 2003])
sln (VisualStudio.Launcher.sln, icon handler: VSFileHandler.dll [MS Visual Studio 2005])

Když se vyskytne tento problém a vstoupím do adresáře s problematickými soubory, tak SS nejdříve všem souborům přiřadí výchozí ikonu (takový ten dokument s písmenem A) a pak začne postupně ke každému souboru načítat konkrétní asociovanou ikonu. U výše zmíněných souborů se ale místo správné ikony (která se zpočátku zobrazuje v pořádku) zobrazí ikona "s oknem".
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zkuste prosím vypozorovat, zda chybě předchází nějaká konkrétní akce (spuštění aplikace, otevření souboru, ...).
manison
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by manison »

Tak jsem pozoroval a zatím jsem vypozoroval podmínky pro zmizení ikony pro soubory *.sln. Když už jsem zjistil, jak tento problém vyvolat, tak jsem zpět nainstaloval b10, jestli jsem nekecal s tím, že v b10 se to nevyskytuje, ale samozřejmě je tento problém pozorovatelný i v b10.

Takže, ikona téměř vždy zmizí, pokud v aplikaci IrfanView otevřu obrázek. Není to tedy úplně stoprocentní, zdá se, že záleží na typu souboru, který se otvírá. U gif se mi to nepodařilo vůbec, u png asi ve třech čtvrtinách případů a u psd je to téměř stoprocentní. Přitom nezáleží na tom, jestli se Irfan spouští ze SS nebo z exploreru. Nezáleží ani na tom, zda cesta k obrázku je otevřena v panelu SS, může být klidně na jiném disku. Dalším "provinilým" programem je PSPad, ale zde se mi nepodařilo spolehlivě vysledovat, co způsobí zmizení ikony, je příliš mnoho stupňů volnosti.

Tyto dvě aplikace asi nebudou jedinými, zdá se, že to bude nějaký hlubší systémový problém. V poslední době jsem nainstaloval IE7b2, který způsobuje problém integrovanému prohlížeči a možná má na svědomí i toto. Jiné aplikace ale fungují korektně (zatím :) )

Mizení ikon u xml souborů jsem zatím nevysledoval, napíši až budu vědět nějaké podrobnosti.
Miroslav Novosad

SS 2.5 RC1 - žádná změna

Post by Miroslav Novosad »

Chtěl jsem napsat, že se mně nezobrazují ikony pro .sln a .xml, ale našel jsem, že už tu byla o tom řeč... Jenomže nějaký result postrádám, takže nevím, jestli je to chyba SS nebo problém konkrétní instalace Windows. V exploreru se ikony zobrazují správně.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: SS 2.5 RC1 - žádná změna

Post by Jan Rysavy »

Miroslav Novosad wrote:Chtěl jsem napsat, že se mně nezobrazují ikony pro .sln a .xml, ale našel jsem, že už tu byla o tom řeč... Jenomže nějaký result postrádám, takže nevím, jestli je to chyba SS nebo problém konkrétní instalace Windows. V exploreru se ikony zobrazují správně.
Ve Vašem případě jde také o "nahodilý" problém, který popisuje Manison?

Závěr zatím nemáme, protože momentálně neznáme příčinu problému. Podivné je, že Explorer funguje správně.
Miroslav Novosad

Re: SS 2.5 RC1 - žádná změna

Jan Rysavy wrote: Ve Vašem případě jde také o "nahodilý" problém, který popisuje Manison?
Jestli správně chápu to "nahodilý", tak ne. Nevzpomínám, že by se ty ikony v SS někdy zobrazovaly.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Měl jsem na mysli větu "pozoruji, že se po určité době přestanou korektně zobrazovat ikony u určitých typů souborů"... zkrátka problém se tam neprojevuje od startu Windows. U Vás to tedy zlobí ihned po startu.

Zkuste prosím mrknout do Registry na HKEY_CLASSES_ROOT\.sln a HKEY_CLASSES_ROOT\.xml.

Klíčová je hodnota (Default). V mém případě je pro klíč HKEY_CLASSES_ROOT\.sln hodnota (Default) rovna VisualStudio.Launcher.sln

Nyní se podívejte na HKEY_CLASSES_ROOT\VisualStudio.Launcher.sln (nebo na klíč, který je určen položkou (Default)). Můžete prosím tento klíč exportovat (jak pro XML, tak pro SLN) a poslat ho na náš email? Raději ho prosím zabalte například do .RAR. Děkujem.
Miroslav Novosad

Tak u mě v RC2 .sln ikona pořád nic :-(
.xml ikona se už zobrazuje správně, ale kouknu-li do RC1, tak tam už je taky.
A teď ať mi to někdo vysvětlí... :?:
tttttt

Post by tttttt »

mal som niečo podobné s príponou avi a opravilo sa to po zásahu v registroch: HKEY_CLASSES_ROOT\.avi - hodnota "Výchozí", kolonka Údaj hodnoty bola prázdna. Dopísal som tam avi po reštarte Servant Salamnder sa správna ikona zobrazuje...
Post Reply