PB38: Copy/Move - Option

Vyzkoušejte poslední uveřejněnou vývojovou verzi. Otestujte novinky a opravy chyb ještě před vydáním beta verze. Diskutujte zde o vlastnostech a problémech této Preview Build verze.
Forum rules
Pravidla toho diskuzního fóra jsou k dispozici zde. Navíc prosím dodržujte následující body:
1. Berte prosím na vědomí, že Preview Build verze Salamandera a pluginů mohou obsahovat závažné chyby. Nepoužívejte je v produkčním prostředí.
2. Veškeré chyby, případně připomínky k Preview Build verzím prosím vkládejte do této sekce fóra.
3. Každé nové vlákno označte zkratkou PB a číslem Preview Build verze, například "PB22: neaktivní panel pod kurzorem myši neroluje při naklápění kolečka".
ino

PB38: Copy/Move - Option

Post by ino »

Než se do toho pustím, tak musím říct, že mi nový build úplně unikl. Tak doufám že jsem jediný, jinak se pořádně neotestuje ;-)
Altap Salamander 2.53 beta 1 (Preview Build 38)
+ Copy/Move dialog box: it is possible to save current options as defaults for further use. See the drop-down menu on Options button.
Asi opravdu nejsem z nejbystřejších, protože jsem ono nastavení musel chvilku hledat (já vím, je to tu napsané jasně "on Options button"...).

Nicméně jsem během hledání klikal na tlačítko Options a všiml jsem si, že pokud cokoliv nastavím (zaškrtnu checkbox) a potom dvakrát stisknu Options tlačítko (chovám a poté znovu zobrazím volby) tak se předchozí nastavení zruší (checkboxy jsou prázdné). Nikdy jsem si toho nevšiml, ačkoliv u 2.52 se to chová stejně (ano, vždy jsem po zvolení nastavení dal Copy a s tlačítkem jsem si více nehrál, takže se to nemohlo nikdy projevit a ani mi to nikdy nevadilo).

Problém nastane, když si nastavím např. Wait until... a poté potvrdím pomocí "Save options as defaults" . Pokud mám nastavený nějaký default, tak se mi při klikání na tlačítko Options toto nastavení pro dané dialogové okno zruší. Potom tedy musím ono okno zavřít a znovu stisknout F5, abych se vrátil zpět k mnou uloženým default nastavení, a nebo to vyklikat znovu...

Otázkou je, jestli je to bug nebo feature

Mimochodem, máte tam "Save options as defaults", což se mi moc nezdá - výchozí je vždy jen jedno, ačkoliv může zahrnovat vícero nastavení.
Last edited by Jan Rysavy on 09 Dec 2009, 14:12, edited 1 time in total.
Reason: Subject upraven do konvence "PB38: subject_text"
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Copy/Move - Option v PB38

Post by Jan Rysavy »

Byl to náš úmysl, aby skrytí volby nulovalo. Používáme to od Salamandera 2.0 v okně Find, sekce Search file content.

Připadá nám z hlediska GUI zvláštní, že by sekce Options ukrývala volby, které by se aplikovaly a zároveň byly neviditelné.
Pokud na to budou uživatelé narážet, samozřejmě chování můžeme upravit.

"Save options as defaults": je tam ještě položka "Reset options and defaults", která by zněla zvláštně jako "Reset options and default". Nejsem si jistý co s tím.
Ether

Re: Copy/Move - Option v PB38

Post by Ether »

ino wrote:Mimochodem, máte tam "Save options as defaults", což se mi moc nezdá - výchozí je vždy jen jedno, ačkoliv může zahrnovat vícero nastavení.
Jan Rysavy wrote:"Save options as defaults": je tam ještě položka "Reset options and defaults", která by zněla zvláštně jako "Reset options and default". Nejsem si jistý co s tím.
Podle mých zkušeností je 'defaults' zkrácenina z 'default options', 'default settings' nebo obecně 'default ones', takže v tomto případě nejde o přídavné jméno patřící tam v jednotném čísle, ale o podstatné jméno, které by mělo být v číselné shodě s podmětem. Podobně i v češtině: 'uložit možnosti jako výchozí'. Varianta 'default' by se hodila spíše pro 'make these options default'.
Ελληνικά rulez.
Post Reply