CD mechanika bez CD

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Raptor

CD mechanika bez CD

Post by Raptor »

Narazil jsem na jednu takovou zajimavost. Mam virtualni mechaniku delanou pres Daemon Tools. Pokud se v jednom panelu divam na obsah media a nasledne do mechaniky mountuju jine ISO, tak se stane nasledujici:
-panel se vycisti (vysunuti media)
-vyskoci chyba "There is no disk in drive" (nebo tak neco)
-nacte se panel (doslo k namountovani ISA)
-chybovy dialog se sam zavre - neceka na odklepnuti

Ptam se teda - k cemu tam vlastne je? Neslo by ho nejak eliminovat? Chybu by to melo vyhodit pokud se chci sam prepnout na prazdne CD, ale tahle chybova hlaska je ted asi zpusobena automatickym refreshem na pozadi.

Sam ted nevim jak by se to chovalo v pripade fyzickeho media a CD mechaniky. Mozna by taky zmizel sam.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: CD mechanika bez CD

Post by Jan Rysavy »

Dejte sem prosím screenshot Salamandera s tou zobrazenou chybou.
Je okno chyby modální k Salamanderu?
Raptor

Post by Raptor »

No je to to same okno co se zobrazi kdyz se chci prepnout na mechaniku a nic v ni neni. Ano je modalni.
drive.png
drive.png (10.81 KiB) Viewed 8820 times
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

To je skutečně naše hláška. Díky za informaci, podíváme se na to.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Uvažujeme, jak by se Salamander v tomto případě měl zachovat. Nabízí se automatický odchod na "funkční" cestu, viz cesta v Options > Configuration > Drives.

Jak se chová Explorer? Předpokládám, že okno o nepřítomnosti média nezobrazí a tiše se čeká?
Raptor

Post by Raptor »

Jan Rysavy wrote:Uvažujeme, jak by se Salamander v tomto případě měl zachovat. Nabízí se automatický odchod na "funkční" cestu, viz cesta v Options > Configuration > Drives.

Jak se chová Explorer? Předpokládám, že okno o nepřítomnosti média nezobrazí a tiše se čeká?
Nedela nic, jen zmeni ikonku v tree view a necha zobrazeny stary obsah :-) Cekal bych ze se pak refreshne ale ne.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Jan Rysavy wrote:Uvažujeme, jak by se Salamander v tomto případě měl zachovat. Nabízí se automatický odchod na "funkční" cestu, viz cesta v Options > Configuration > Drives.
Odejít pryč na jinou cestu v nepřítomnosti uživatele je dosti nepraktické. Nevím, co je špatného na chybové hlášce, pokud sama zmizí, ale pokud se jí chceme zbavit, tak by Salamander měl s chybou čekat do aktivace Salamanderu uživatelem. Během čekání by mohl zobrazovat prázdný panel, aby bylo jasné, že původní soubory nejsou dostupné.

Teď ale zpátky k jádru problému:
- Mechaniky s výměnitelnými médii by tento dialog měly zachovat, protože je užitečnější pří fyzické výměně disku zmáčknout Retry než znovu hledat to správné písmenko mechaniky. Zvláště pokud procházím několik médií po sobě, tak by mne přeskočení na "funkční" cestu hodně otravovalo.

- Pokud dialog automaticky zmizí po načtení cesty, tak je to nestandardní chování, ale celkem užitečné - zbavím se mačkání tlačítka Retry a zachová se mi v panelu otevřená stále stejná mechanika ;)
Last edited by zarevak on 24 Apr 2009, 13:56, edited 1 time in total.
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by Jan Patera »

zarevak wrote:Pokud dialog automaticky zmizí po načtení cesty, tak je to nestandardní chování, ale celkem užitečné - zbavím se mačkání tlačítka Retry a zachová se mi v panelu otevřená stále stejná mechanika ;)
To mi neco pripomnelo: mel jsem letitou tiskarnu HP LJ 5L. Kdyz dosel papir, vybehl dialog s Retry. Papir jsem dodal, dialog zmizel a tisklo se dal. Ted mam moderni HP XYZ na USB a musim to retry odmackavat. Pekna otrava.

Souhlasim se Zarevakem a jsem pro zachovani stavajiciho stavu.
Ether

Post by Ether »

zarevak wrote:by Salamander měl s chybou čekat do aktivace Salamanderu uživatelem. Během čekání by mohl zobrazovat prázdný panel, aby bylo jasné, že původní soubory nejsou dostupné.
Souhlasím. Vyskočení chybové hlášky v neaktivním okně ruší uživatele. Pokud opravdu chce jenom vyměnit disk a zároveň není AS aktivní, tj. na danou cestu se zrovna nepřistupuje, je nevhodné hlásit chyby. (Co kdyby měl uživatel z nějakého důvodu otevřeno více instancí s tou cestou? Povyskakuje armáda chybových dialogů?)

Naopak, když je okno AS aktivní, hláška by se asi měla objevit, protože není možné s panelem pracovat - to by dělalo neplechu. Napadlo mě i jiné řešení - vyprázdnění panelu a zobrazení throbberu, který by třeba čekal 10 sekund (než uživatel vloží disk a mechanika jej rozpozná).
Ελληνικά rulez.
Post Reply