WinSCP nefunguje pod Win95 - nejasná chyba

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

WinSCP nefunguje pod Win95 - nejasná chyba

Post by zarevak »

Dobrý den,
tenhle příspěvek nemá být žádostí o zprovoznění WinSCP na Windows 95 (bez IE4.0), ale o zlepšení chybové hlášky:
---------------------------
Error
Unable to load plugin (C:\PROGRAM FILES\ALTAP SALAMANDER 2.52 BETA 1\plugins\winscp\winscp.spl) or some of its components.
Error: (1157) One of the library files needed to run this application cannot be found.

See plugin details in menu Plugins / Plugins Manager.
[OK]

Tato hláška vyskočí, při instalaci WinSCP při prvním spuštení Salamanderu 2.52 beta 1 a při pokudu o přidání pluginu pomocí zmíněného Plugins Manageru.

Nedostatky:
1) Jsem odkázán na Plugins Manager, který mi má pomoci problém vyřešit. Plugin není nainstalovaný, takže Plugins Manager žádné informace neobsahuje. Toto je pro mne vážný problém - tahat uživatele za nos na místa, kde pomoc nedostanou :(
2) Dozvím se, že chybí nějaká knihovna, ale už ne jaká.
3) Není obsažena žádná informace pro uživatele, co s problémem dělat (souvisí s bodem 2)) a zda uživatel může situaci vyřešit.
4) Mezi mezi slovy "load" a "plugin" je dvojitá mezera pravděpodobně původně určená pro název pluginu? (HTML zobrazení dvojité mezery tady na fóru brání a   nefunguje)

Nápady:
1) Odstranit informaci o detailech o pluginu v Plugins Manager. Pokud nastane chyba při instalaci, tak zde žádná informace není a uživatel dlouho hledá plugin v seznamu.
2) Pokud je to možné doplnit název chybějící knihovny.
3) Přidat text o možných závislostech... Tady nevím, kde závislosti získat (třeba mé pluginy vyžadovaly Vistual C++ 2005 SP1 CRT, jiné pluginy mohou vyžadovat Internet Explorer 4.0, plánuji vydat plugin vyžadující DirectX 9.0c March 2009, ...)
4) Dopnit "odhadnutý" název pluginu.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: WinSCP nefunguje pod Win95 - nejasná chyba

Post by Jan Rysavy »

Windows jsou v tomto směru slabé. Pokud zavolám LoadLibrary() na DLL, ke kterému jsou staticky linkovány další DLL, dostanu návratovou hodnotu NULL a z následného GetLastError() se nic nedozvím. Bláhově jsem si myslel, že s .NET technologií se MS chytli za nos a problematiku dořešili, ale nedávno jsem v .NET viděl opět naprosto zmatečné hlášení, ze kterého nebylo jasné, co vlastně spouštěné EXE postrádá.
Post Reply