Přišel jsem o hlavní nabídku

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Martin Finke

Přišel jsem o hlavní nabídku

Post by Martin Finke »

Asi jsem si to zavinil sám, ale nějak se mi při oťukávání beta verze 2.52 podařilo zrušit hlavní nabídku programu a nemůžu zaboha přijít na to, jak ji vrátit. Nemohl by mi někdo poradit? Děkuji předem.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Přišel jsem o hlavní nabídku

Post by Jan Rysavy »

Můžete nám sem prosím vložit fotku hlavního okna Salamandera? Ideálně jako PNG. Děkujeme.
Martin Finke

Post by Martin Finke »

Snad jsem to provedl správně.
Jinak bych jen připodotkl, že bohužel nemám sebemenší tušení, kdy nabídka zmizela a v jaké souvislosti k tomu došlo. Restartování programu nepomáhá, reinstalaci jsem zatím nezkoušel.
Attachments
Bez nabídky.png
Bez nabídky.png (132.29 KiB) Viewed 7126 times
ino

Post by ino »

Martin Finke wrote:Asi jsem si to zavinil sám, ale nějak se mi při oťukávání beta verze 2.52 podařilo zrušit hlavní nabídku programu a nemůžu zaboha přijít na to, jak ji vrátit. Nemohl by mi někdo poradit? Děkuji předem.
Pravděpodobně jste dvojklikl na "oddělovač" menu baru a onen bar se zasunul na levou/pravou stranu. Pokud je to tento případ, zkuste jej myší najít a přetáhnout dle vašich požadavků.
Pro orientaci jsou to ty vypouklé svislé čáry na levé straně pod logem Salamandera na obrázku níž. Případně zkuste skrýt "User Bar" který je v defaultu prázdný a mohl vám překrýt Menu Bar.
Image

Zkuste, každopáně screenshot vaší situace by velice pomohl k rychlejšímu vyřešení problému.
ino

Post by ino »

Martin Finke wrote:Snad jsem to provedl správně.
vyborne, screenshot by stacil i mensi...

Jinak -
1) kliknete pravým tlacitkem na Disk Drive bar s ikonami disku
2) vypnete volbu "Lock the toolbars"
3) uchopte oddelovač po levé straně hned vedle ikony disku C: a táhněte doprava

Tak si nastavíte šířku a rozestavení všech barů.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

ino wrote:1) kliknete pravým tlacitkem na Disk Drive bar s ikonami disku
Poznámka: je potřeba kliknout mimo ikonky disků, přímo do volné plochy lišty.

Případně stisknout Alt+O pro otevření nabídky Options, kde v nabídce Show naleznete zmíněný příkaz Lock the Toolbars.
Martin Finke

Post by Martin Finke »

Děkuji, to pomohlo. Při přemisťování toolbarů jsem zjevně překryl hlavní nabídku jinými toolbary a pak (aniž jsem si toho všiml) jsem toolbary zamkl. Tím se přestalo zobrazovat to "uchopovátko" nabídky (ta svislá čára před nabídkou) a já ji pak neviděl. Teď jsem to zase spravil a je to jak má být.
Post Reply