mám problém se složkami (a soubory), které v názvu obsahují rozšířené znaky (mám anglické WinXP s nastavenou "češtinou" pro programy nepodporující UNICODE; systém souborů je NTFS s podporou UNICODE)
1) Pokud vytvořím složku/soubor (například jméno: "příklad"), která obsahuje pouze české znaky, tak s ní lze normálně pracovat - správné zobrazení názvu, mazání, otevření, přejmenování, ...
1 a 1/2) Pokud vytvořím v Exploreru složku s názvem obsahující znaky, které nejsou z české abecedy, pak se složka chová divně! (například jméno: "příklad 1 a ½" - znak 1/2 (Unicode 0x00BD) je v rozšířeném ASCII)
u složky tedy ("příklad 1 a ½")
- název složky se zobrazuje jako "příklad 1 a 1"
- složku lze smazat (i pokud obsahuje soubory)
- do složky nelze vstoupit (otevřít) - složka je v SS nepoužitelná
- složku lze přejmenovat
u souboru ("příklad 1 a ½.txt")
- název se zobrazuje jako "příklad 1 a 1.txt"
- soubor lze smazat přímo
- ALE pokud je soubor v nejaké právě mazané složce, tak smazat nejde (hlásí chybu: (2) Soubor nebyl nalezen)
- do souboru lze nahlédnout pomocí F3
- soubor lze pomocí ENTERu v Notepadu otevřít
- soubor lze přejmenovat
2) Při pokudu přejmenování/vytvoření složky v SS lze do pole vyplnit "příklad 1 a ½", ale je to k ničemu a vytvoří se složka "příklad 1 a 1"
Závěrem:
- nejvíce mne zaráží, že některé operace lze se soubory/složkami provést a jiné ne => bylo by možné chování sjednotit?
-- alespoň opravit otevření složky (toto hodně komplikuje práci s mezinárodními složkami a krom přejmenování neexistuje v SS work-around)
-- a mazání takovýchto souborů v podsložkách (lze zatím řešit ručním mazáním, které funguje)
Děkuji
PS: phpBB znak ½ v předmětu také nezvládl