Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Raptor wrote:Pouzivam ted casto archivy 7z delene na casti. 7 je generuje jako 7z.001, 7z.002 atd.
7z se k rozdelenym archivum chova ponekud nestandardne. Zatimco u ostatnic formatu obsahuje kazdy dil neco, podle ceho se da poznat, ze se jedna o archiv daneho typu, kolikaty je to dil apod., 7z proste udela jeden obrovsky archiv a ten rozseka na dily o zadane velikosti. Tj. copy /b a.7z.001+a.7z.002+a.7z.003 a.7z vyrobi validni 7z archiv.
Za tragedii povazuji, ze uplne stejne vyrabi klasicke .ZIP soubory, i kdyz u nich je to absolutne spatne. A autor se to nechysta spravit, aby dokazal standardni multivolume ZIPy alespon otevrit.
Nejde jen o asociaci. Salamander momentalne neumi pracovat s vicedilnymi 7z archivy.
Last edited by Jan Patera on 13 Mar 2009, 13:45, edited 1 time in total.
Jan Patera wrote:Salamander momentalne neumi pracovat s vicedilnymi 7z archivy.
No to jsem si vsiml a beru to jako minus.
V kazdem pripade pokud odentruju prvni soubor, tak prece na nem plugin umi detekovat 7z, nebo ne? Kdy se rozhodne ze je to nepodporovany format?
Jan Patera wrote:Salamander momentalne neumi pracovat s vicedilnymi 7z archivy.
No to jsem si vsiml a beru to jako minus.
V kazdem pripade pokud odentruju prvni soubor, tak prece na nem plugin umi detekovat 7z, nebo ne? Kdy se rozhodne ze je to nepodporovany format?
Nerozhodne se plugin, ale 7za.dll, protoze nenajde seznam souboru, ktery je az v poslednim dile Posledni dil pro zmenu nezacina pismeny 7z.
Zatim jsem nenasel elegantni zpusob, jak 7za.dll donutit k vice dilum
Nechci vám kazit náladu, ale samotná 7Zip aplikace funguje s rozdělenými archivy velmi velmi pochybně (vzhledem ke způsobu jejich vytvoření, jak popsal Jan Patera)
Předpoklad: Mám jeden 7Zip archiv rozdělený na 3 části archiv.7z.001, archiv.7z.002, archiv.7z.003.
Testy (v oficiální 7Zip aplikací v4.65):
1) Mám ve složce nahrané všechny díly a pokusím se vstoupit 7Zip aplikací do prvního dílu. Jedinná situace, kdy vše funguje.
2) Mám ve složce nahrané všechny díly a pokusím se vstoupit do jiného než prvního dílu - objeví se Windows dialog "Otevřít v..." Nefunguje.
3) Mám ve složce nahrané první díl a pokusím se do něj vstoupit - objeví se, že uvnitř archivu je soubor archiv.7z, ale pouze o velikosti tohoto prvního dílu. Při jeho vybalení se 7Zip nezeptá na pokračování. Po jeho vybalení při pokusu o vstup do archivu je zobrazen Windowsí dialog "Otevřít v..." Nefunguje a uživatel neví proč!
4) Mám ve složce nahrán první a druhý díl a pokusím se do něj vstoupit. Podobný případ jako v bodě "3", ale zobrazená velikost souboru archiv.7z je dvojnásobná (z obou dílů). Po jeho složení je stále zobrazen dialog "Otevřít v...". Nefunguje a uživatel neví proč!. (všechny jemu dostupné díly přece složil)
5) ... Nefunguje.
Závěr:
Ani 7Zip aplikace nepracuje s dělenými archivy nijak rozumně. Spíš bych řekl velmi nevhodně, protože nabízí rodělit archivy na velikost disket, ale jejich složení z disket (nebo v jiném případě, kdy nejsou všechny dostupné najednou) je NEMOŽNÉ!.
zarevak wrote:Nechci vám kazit náladu, ale samotná 7Zip aplikace funguje s rozdělenými archivy velmi velmi pochybně (vzhledem ke způsobu jejich vytvoření, jak popsal Jan Patera)
7zHeader.h obsahuje nasledujici komentar uz nejmene od zari 2004:
// 7z-MultiVolume is not finished yet.
// It can work already, but I still do not like some
// things of that new multivolume format.
// So please keep it commented.
Z kodu okolo plyne, ze se Igor Pavlov (autor 7zipu) pokousel o poradny multi-volume format, ale zatim to nedotahl. Otazkou je, zda se tak nekdy stane...
zarevak wrote:Nechci vám kazit náladu, ale samotná 7Zip aplikace funguje s rozdělenými archivy velmi velmi pochybně (vzhledem ke způsobu jejich vytvoření, jak popsal Jan Patera)
NO nevim, ja to pouzivam a funguje to jak ocekavam. Nikdy se nesnazim lezt do prostrednich souboru a ruzne dalsi blbosti a na problem jsem nenarazil. Cili vychazim z toho ze 7z aplikace to umi, AS ne. Nic vic neni treba okecavat Na tom nic nezmeni ani prizpevek na ctvrt stranky s popisem ruznych testu
dobrá, přístě napíšu jen jeden řádek, že to funguje jen v jednom jediném výjiměčném případě, kdy jsou všechny díly na jednom místě a snažím se otevřít první díl.
Pokud chcete takový archiv v Salamanderu rozbalit, vyberte všechny jeho části, použijte Split & Combine plugin a pomocí něj složte zpět skutečný 7Zip archiv. Ten už jednoduše pomocí Altap Salamanderu rozbalíte
No dvoji praci delat nebudu, chci rozbalovat, ne spojovat a rozbalovat (i kdyz by to slo). Holt zustanu u pouzivani primo 7z aplikace a budu brat v potaz ze 7z plugin u AS je v tomto pripade nepouzitelny. Neni to kriticka vec, preziju to.
Navrhuji tento problém zatím ignorovat. Ozval se nám jeden uživatel a řešení není triviální, takže není v zájmu ostatních uživatelů, abychom na problému utráceli další čas. Pokud se žádosti namnoží, můžeme věc přehodnotit.