Dobrý,
mám problém ohledně sloučení souborů.mám asi 7 částí z toho každá má koncovku 001, 002 atd. v TC to nebyl problém,ale v Salamanderu jsem zatím řešení nenašel.
Díky za odpověď
sloučení souborů
Salamander obsahuje plugin Split & Combine, který přesně tuto funknci zastává. Je dostupný v nabídce Plugins / Split & Combine / Combine Files.... Doporučuji soubory nejdříve vybrat, aby soubory byly v dialogu předvyplněnné.
Než se pustíte do slučování souborů, zkuste otevřít první soubor v Internal Vieweru (F3) a podívat se na prvních pár znaků. Sem-tam narážím na RAR nebo ZIP archivy pojmenované tímto způsobem. Pak stačí jen přidat koncovku ".rar" za číselnou koncovku a rozbalit.
RAR archivy začínají čtyřmi čitelnými znaky: Rar!
ZIP archivy začínají dvěma čitelnými znaky: PK
Než se pustíte do slučování souborů, zkuste otevřít první soubor v Internal Vieweru (F3) a podívat se na prvních pár znaků. Sem-tam narážím na RAR nebo ZIP archivy pojmenované tímto způsobem. Pak stačí jen přidat koncovku ".rar" za číselnou koncovku a rozbalit.
RAR archivy začínají čtyřmi čitelnými znaky: Rar!
ZIP archivy začínají dvěma čitelnými znaky: PK
Ještě poznámka pro případné další zájemce: Soubory lze slučovat i pomocí příkazového řádku a příkazu copy.
Základní myšlenka:
Využití 1 pro složení 4 částí (pozor na omezení délky příkazového řádku!):
Využití 2 pro složení 4 částí (Split & Combine plugin při rozdělení souboru vytvoří dávkový soubor s tímto obsahem pro zpětné složení bez Salamandera):
Pokud název souboru neobsahuje mezery, lze uvozovky vynechat.

Základní myšlenka:
Code: Select all
copy /b "soubor.ext.001"+"soubor.ext.002" "soubor.ext"
copy /b "soubor.ext.001"+"soubor.ext.002"+"soubor.ext.003"+"soubor.ext.004" "soubor.ext"
copy /b "soubor.ext.001"+"soubor.ext.002" "soubor.ext"
copy /b "soubor.ext"+"soubor.ext.003" "soubor.ext"
copy /b "soubor.ext"+"soubor.ext.004" "soubor.ext"