Přesun z archivu

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Tom

Přesun z archivu

Post by Tom »

Dobrý den,
napadlo mě, že by bylo dobré, kdyby šlo použít F6 pro přesun souboru i v archivu. Soubory by se jednoduše zkopírovaly do místa v druhém panelu a archiv by se následně vymazal. Osobně dost často dostávám dokumenty/soubory mailem které jsou komprimovány a tato funkce by mi usnadnila život..

PS: jistá komplikace by byla pokud neoznačíme všechny položky archivu. Navrhuji proto, aby se po stisku F6 označily všechny položky automaticky a chtělo to po nás potvrzení s hláškou "přejete si všechny soubory/složky přesunout do ...?".

Doufám že to nejni úplná blbost :) ale já osobně bych to velice ocenil.

Jo a ještě sem našel další chybu v zobrazování v Pictview u JPEG souboru. Teď ho ale nemůžu najít na disku, tak až ho najdu, pošlu příspěvek do chybového vlákna..
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by stepand76 »

Přesunout soubory z archivu by jít mělo a to nejlépe na pozadí. Jsem pro. Zda archiv po vymazání odstranit je otázka, ale spíše ne (složka se taky nevymaže pokud z ní odstraníš všechny soubory). Označit vše po stisknutí F6 mi nepřipadá moc šikovné.

PS: Věty o tom, žes našel chybu, ale nemůžeš ji popsat, protože ji neumíš reprodukovat, protože nemáš soubor apod. sem nepiš, je to k ničemu. Raději věnuj čas hledání toho souboru :-)
Tom

Post by Tom »

stepand76 wrote:Přesunout soubory z archivu by jít mělo a to nejlépe na pozadí. Jsem pro. Zda archiv po vymazání odstranit je otázka, ale spíše ne (složka se taky nevymaže pokud z ní odstraníš všechny soubory). Označit vše po stisknutí F6 mi nepřipadá moc šikovné.

PS: Věty o tom, žes našel chybu, ale nemůžeš ji popsat, protože ji neumíš reprodukovat, protože nemáš soubor apod. sem nepiš, je to k ničemu. Raději věnuj čas hledání toho souboru :-)
:D jo, už sem to teď napsal do chybového vlákna.. Nemohl sem si vzpomenout jak sem to chybné zobrazení vygeneroval, až doteď, kdy sem opět použil zmenšování ve Faststone..
Dromy

Post by Dromy »

[quote="stepand76"]Přesunout soubory z archivu by jít mělo a to nejlépe na pozadí. Jsem pro. Zda archiv po vymazání odstranit je otázka, ale spíše ne (složka se taky nevymaže pokud z ní odstraníš všechny soubory). Označit vše po stisknutí F6 mi nepřipadá moc šikovné.

Osobně si myslím že by bylo velmi elegantní řešení kdyby se pomocí F6 přesunul veškerý obsah archivu a archiv se vymazal, protože pokud chci jen nějaké soubory z archivu, chci buďto původní archiv zachovat (tudíž použiju jen F5, kopírování) a vyjmutí jen něčeho a zachování zbytku by znamenalo (pravděpodobně) vyjmout vše a zbytek opět komprimovat do nového archivu nahrazujícího ten starý. To by mohlo být výkonově a časově dost náročné. Osobně bych pro to asi ani neměl využití.

To ale nechává otevřenou možnost pro uživatelské nastavení chování F6 v archivu, kde by se mohlo v nastavení zvolit "přesunout vše", nebo "přesunout jen vybrané"
Ether

Post by Ether »

Tom wrote:PS: jistá komplikace by byla pokud neoznačíme všechny položky archivu. Navrhuji proto, aby se po stisku F6 označily všechny položky automaticky a chtělo to po nás potvrzení s hláškou "přejete si všechny soubory/složky přesunout do ...?".
Dromy wrote:To ale nechává otevřenou možnost pro uživatelské nastavení chování F6 v archivu, kde by se mohlo v nastavení zvolit "přesunout vše", nebo "přesunout jen vybrané"
-1 Tohle by bylo přílišné podsouvání myšlenek ze strany aplikace (viz. Clippit/Sponka v Office).
Ελληνικά rulez.
Post Reply