unRAR a nekompletni archivy

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Raptor

Post by Raptor »

Pisu toto pro unRAR, ale mozna to same delaji i ostatni unpacker pluginy.

Pokud mam neco zabalene rarem na vice casti a z nejakeho duvodu nemam prvni part, nedokaze unpacker zadnym zpusobem "vlezt" dovnitr a dovolit mi treba jen vykopriovat neco malo a zachranit si tak treba data. Pokud na to pustim WinRAR, ukaze ze chybi zacatek, ale dovoli mi vypakovat vse, co je v dostupnych souborech.

Bylo by fajn, kdyby toto umely i pluginy.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Rozpakovat takové archivy není v Salamanderu problém. Jen je třeba rozlišovat mezi procházení archivu v panelu a rozbalením - Salamander tyto dvě věci u pluginů rozlišuje.

Unpack - Rozbalení dostupné pod klávesevou zkratkou Alt+F9 získá všechny soubory, které je schopný získat WinRAR. I pokud chybí dílů více. (jen je třeba vždy správně vyplnit název dalšího dílu a ignorovat případné chyby a varování)

Procházet je možné i archivy bez prvního dílu, ale procházení nezobrazí soubory, které se nachází za prvním dalším chybějícím dílem. (při vstupu do archivu vždy vyplňte název prvního dostupného dílu a ignorujte varovné hlášení, že se nejedná o první díl)

BTW: UnRAR plugin je jen wrapper okolo oficiální UnRAR knihovny ;)
Raptor

Post by Raptor »

Aha, jasne, v tom pripade bych mel spise zmenit pozadavek na to, aby byla prace s pluginem vice user firendly, at neni treba nekde neco vyplnovat a odklepavat/ignorovat chyby. Proste at to ma trosku inteligence. Proc mam zadavat prvni part rucne? Urcite si ho plugin dokaze najit sam. Nez takto slozite to radeji spustim ve Winrary a mysi pretahnu ven. Je to za 2 sekundy a bez prodluzovani :-)

BTW fascinuji me ty formatovane barevne prizpevky. Klobouk dolu, mi by se s tim tak hrat nechtelo :-)
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Pokud je archiv poškozen, tak Salamander nic moc dělat nemůže a i WinRar, pokud narazí na chybějící část, se ptá na jméno dalšího dílu. Mohl jste ten díl jen zapomenout zkopírovat, přejmenovat, je na jiném disku, ...

Jiný problém však je s partXXX.rar archivy, který stále nění vyřešen. Viz můj rok a půl starý příspěvek:
- Detekce prvního RAR souboru rozděleného archivu (partXX.rar) (UnRAR nenajde první archiv, ačkoliv správně tipne jeho název)
- a před rokem přímo od Vás: Multivolume archivy 8)

BTW: Formátování naklikávám - mnohem déle mi trvalo ověřit si své tvrzení v Salamanderu ;)
Raptor

Post by Raptor »

Ano, samozrejme, pokud je to poskozene, nebo chybi neco uprostred tak se pta i WinRAR, proti tomu nic nemam, ale da se rict ze opravdu spise poukazuju na onu nevyresenou detekci prvniho archivu. Asi se vse odviji od toho.
Post Reply