Plugins manager

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Raptor

Post by Raptor »

Ach jo, takze shrnu jen to, co zde padlo z obou stran a vy to uzavrete. Opakuji ze jde jen o muj nazor, nikomu nevnucuji aby neco programoval, prekopaval atd.

vasimi slovy:
-Ukladani infa o pluginech do registru je kvuli pripadne konfiguraci pro uzivatele a kvuli rychlosti -> ok

mymi slovy:
-Pokud je toto v konfiguraci, dochazi k nekonzistenci dat, protoze mam fyzicky jinou verzi pluginu, nez si AS nacte. Toto muze byt i treba po obnove meho backupu nastaveni -> chyba
-Kdyby AS nacital info o pluginu primo z nej pri startu (prvnim nacteni), nedoslo by k predchozi nekonzistenci, ale doslo by k degradaci rychlosti a pripadne jinym nezadoucim vecem
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Nehádejme se a pojďme prodiskutovat možné řešení ;)

Můj původně plánovaný příspěvek: Salamander by měl verzi uložit i přes zakázané ukládání konfigurace. Pokud plugin konfiguraci při updatu nezmění, je možné toto udělat potichu bez vědomí uživatele. Pokud Plugin konfiguraci změní, Salamander by vyhodil hlášku uživateli, zda dokončit instalaci pluginu a uložit aktualizovanou konfiguraci.

Toto však naráráží na (trochu pochybný) způsob využití neukládání konfigurace:
- Hlavní instalaci Salamandera používanou k práci, pro kterou je vytvořena veškerá konfigurace.
- Dále několik kopií Salamandera v adresářích s projekty pluginů. Pro testování pluginů jsou spouštěny tyto kopie, které tím, že neukládají konfiguraci, nenarušují hlavní instalaci.

Pokud by Salamander ukládal informace o nových verzích pluginů, pak by nastal problém při vývoji/testování pluginů. Hlavní instalace Salamandera používá plugin verze 1.0 s konfigurací verze 1.0. Při testování bych spustil testovací kopii Salamandera s pluginem verze 2.0, která by převedla konfiguraci na verzi 2.0. Pokud by tato testovací instance Salamandera uložila informaci o nové verzi pluginu, narušila by se hlavní instalace Salamandera a můj plugin ve verzi 1.0 přestal pracovat (zpětná kompatibilita konfigurace není zajištěna).

Nějaké nápady, jak toto obejít? (kromě plánovaného lokálního uložení konfigurace v souboru)
Ether

Post by Ether »

Raptor wrote:
ether wrote:Souvisí, každý uživatel má pluginy nainstalované nezávisle na ostatních, tím pádem se to stává prakticky preferencí.
To asi nebude az tak pravda, aby toto platilo, muselo by byt mozne mit pro ruzne uzivatele nainstalovane ruzne verze pluginu (duvody ponechme stranou).
Toto možné je (podle mých zkušeností). Samozřejmě dané pluginy musí být fyzicky někde jinde. Zato není možné mít nainstalovány různé verze stejného pluginu pro stejného uživatele. (*) To tady zmiňoval zarevak.
zarevak wrote:Nějaké nápady, jak toto obejít? (kromě plánovaného lokálního uložení konfigurace v souboru)
Ukládat konfiguraci pluginů závisle na jejich verzi, tj. podobně jak to má samotný Salamander. Pomůže to?

*) Technicky to možné je, právě mám nahrané dva Network pluginy v AS. Dokonce je to pěkně ošetřené, takže ten druhý získal path prefix net2:\.

edit) Ještě poznámečka, já osobně taky "instaluju" pluginy sem a tam a nerad bych, aby se mi cokoliv ukládalo. Tyto moje instalace dělám na svém běžném účtu/Salamanderovi, a díky neukládání konfigurace se nemusím bát nějakého rozhašení.
Ελληνικά rulez.
Post Reply