pridani souboru z archivu do archivu

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
paja

pridani souboru z archivu do archivu

Post by paja »

Zdravim.
Nechteli byste jeste pridat moznost nahrat soubor z archivu do archivu? Nyni to jde jen ze to nejdrive rozbalim nekde velde a potom ten soubor teprve nahraju do nejakeho archivu...
diky.
Mem

Post by Mem »

Tohle by chtelo pojmout vic obecne, mne treba chybi moznost kopirovat z jednoho panelu s otevrenym archivem do druheho panelu s Mobile Device pluginem / FTP klientem atd., taky si to musim nejdriv rozbalit nekam do tempu.

V SS se vypise chybova hlaska "Unpacking to archives or plugin file-systems is not supported yet.", ale v Roadmap jsem to nevidel
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zatím jsme tuto vlastnost do Roadmap nedali, protože to nebude právě triviální (i když si umíme představit řádově složitější věci, například podpora pro Unicode). Pokud bude zájem uživatelů, můžeme se pokusit problém vyřešit.
Datalog

Post by Datalog »

Jan Rysavy wrote:Pokud bude zájem uživatelů, můžeme se pokusit problém vyřešit.
Zájem je. Minimálně si můžete poznamenat dalšího zájemce. :lol:
(konkrétně: archive <-> ftp, mobile device)
zdenek bulin

Post by zdenek bulin »

Taky se hlásím jako zájemce.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

sím, sím; taky se hlásím ;)

Možná by to šlo zobecnit ještě dále: archiver/file-system plugin -> Viewer plugin (přímo, bez tempu)
- vyřešily by se snad problémy s označováním a přechodem na další/předchozí soubor
- umožnil by se náhled začátku soubor před stažením/rozbalením jeho celého obsahu
- a také snad zobrazení náhledů a správných ikon
Mem

Post by Mem »

zarevak: No tak ted uz do toho chlapi tuplem nepujdou ;-)

Ja mel predstavu (a pro moje ucely by plne dostacovalo) doplnit pri praci s file-system pluginem rozbaleni oznacenych souboru do tempu a operace typu kopirovani. Ale to vase prohlizeni v ramci adresare v archivu atd. to uz je imho o dost narocnejsi a tak bych o tom zatim taktne pomlcel, nez to zacnou implementovat :)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

To mi čtete myšlenky, také by se nám tato podpora líbila, ale vstávají nám vlasy hrůzou na hlavě z představy, že bychom to měli kódovat :)

Proto minimálně ve verzi 3.0 se zaměříme na vlastnosti, co jsme schopni přidat, uživatelé je notoricky postrádají (TC je má) a nebude to příliš bolet.

Ale jinak, každá idea je samozřejmě dobrá!
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Nojono, tak má přání zatím zůstanou nevyslyšena. :( ;)

Chápu, že hned v nejbližší verzi měnit právě zavedený systém pluginů je ze všech pohledů nevhodné. Jen si říkám, zda je lepší vymýšlet nějaké obcházení přes Temp, nebo implementovat nejaké přímé spojení (kde mne napadlo využití ideologie streamů). Toto přímé propojení pluginů by pak šlo použít i naskrz různými typy pluginů. Třeba plánované pluginy pro nové sloupce budou potřebovat přístup k datům souborů - podle současného řešení to bude možné jen na discích.
Když už tak vrtám v možném návrhu Salamandera (o kterém v podstatě nic nevím), tak si ještě něco přidám (doufám, že za to nedostanu ban od adminů 8) ): zobecnit pluginy až na takovou úrověň, kdy je procházení lokálního souborového systému řešeno také pomocí jednoho z file-system pluginů :D

Ok, ok. Už mlčim, už mlčim... :oops:
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Původně pluginy měly fungovat presně jak popisujete (streamy). Pracovali jsme několik týdnů na návrhu a když jsme skončili, měli jsme jen velmi neurčitou představu. Potom jsme návrh nechali odležet a následně ho Petr zahodil a vytvořil současné, silně zjednodušené řešení. To byl velice dobrý krok, protože původní navrh by znamenal konec Salamandera, viz problémy s dokončením FTP pluginu. Zkrátka plně obecné řešení není v našich silách.
coldak

plugins

Post by coldak »

zdravim, vsimam ze sa tu hromadi vela navrhov ktore by bolo mozne riesit pluginom . ja viem na vsetko je malo casu a co tak urychlit SDK a vela pluginov by mohlo vznikat sposobom open source. cim viac pluginov , tym viac schopnosti SS a to sa rovna vacsiemu zaujmu o hlavny produkt. Mne osobne by vyhovovala moznost virtualneho okna v ktorom by boli zastupcovia adresarov aby som pri kopirovani alebo presuvani suborov z laveho okna do praveho kopiroval priamo do zastupcu a nemusel najprv v pravom okne nastavit pozadovany adresar. SS umoznuje sice zadefinovat obmedzeny pocet hot paths no nieje mozne ich pouzit priamo pouzitim drag/drop ani popup menu neobsahuje moznos kopirovania okrem standardu "Send To".
Zivan

Post by Zivan »

Jak to vypada po 2 letech? Taky by se mi hodilo kopirovani z archivu do mobile pluginu bez rucniho rozbalovani bokem.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Toto momentálně neplánujeme. Co se nám začíná jevit poměrně realizovatelné (v rozumném čase několika týdnů) je přesun archiverů na pozadí, stejně jako dnes fungují Copy, Move nebo Delete operace.
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by stepand76 »

Jan Rysavy wrote:Toto momentálně neplánujeme. Co se nám začíná jevit poměrně realizovatelné (v rozumném čase několika týdnů) je přesun archiverů na pozadí, stejně jako dnes fungují Copy, Move nebo Delete operace.
Tohle mě osobně trápí skoro nejvíce, dělám to denně a je to pro mě brzda. Jsem rád, že se na tom pracuje.
-=Majkl=-

Post by -=Majkl=- »

Jan Rysavy wrote:Toto momentálně neplánujeme. Co se nám začíná jevit poměrně realizovatelné (v rozumném čase několika týdnů) je přesun archiverů na pozadí, stejně jako dnes fungují Copy, Move nebo Delete operace.
chtel jsem navrhnout, ze by nebylo spatne, kdyby se stav pri kompresi/dekompresi archivu zobrazoval v titulku okna tak, aby bylo mozne videt stav na hlavnim panelu. Ale pokud se budou tyto operace provadet na pozadi, tak uz tato vlastnost nebude nutna
Post Reply