stepand76 wrote:2. Co se týče porovnávání verzí: nechápu jak může být při porovnávání řetězců 1.3 menší než 1.21? Jediný problém může být v porovnávání 1.2 a 1.2.1, ale to už je na vývojáři pluginů aby takové konvence nekombinoval. Asi by bylo lepší upozorňovat na rozdíl ve verzích (a ne pouze na vyšší verze).
Rozdělím porovnání řetězců na: "Nová verze" a "Rozdílná verze" podle toho, zda bude řetězec verzí menší nebo větší.
Jan Patera wrote:1.2 je totez co 1.20 a je novejsi nez 1.02.
Ano, toto platí u pluginů, které pro verzování využívají hlavičkové soubory z SDK. Pluginy od
stepand76 mají svůj formát verzí (s nulou na konci);
tcfs.spl využívá 4 čísla; WinSCP je pravděpodobně verzován ručně (neobsahuje "
beta 1" řetězec)
stepand76 wrote:3. Bylo by šikovnější zobrazovat pouze pluginy s možností aktualizace. Aktuální pluginy bych zobrazoval max. na základě nějakého zatržítka.
Tady je drobný zádrhel s tím, že když se otevře okno, tak nejdříve jsou všechny pluginy ve stavu "neznámá verze" a seznam verzí se začne stahovat na pozadí. Až co se seznam verzí stáhne, tak se aktualizuje seznam pluginů a upraví ikonky... Pokud by se odstranily verze, které jsou aktuální, tak by seznam najednou magicky skoro celý zmizel
stepand76 wrote:4. Kde je ta databáze? Kdo do ní může?
Databáze je v současnosti malý textový soubor na mém serveru, ve kterém provádím změny v Notepadu

Pořídil jsem doménu
salamander-plugins.net, na kterou chci databázi přenést a vytvořit přístup pro vývojáře, abych nemusel hlídat, kdo kdy jakou verzi vydá.
stepand76 wrote:6. Hodil by se příkaz pro vynucení updatu z okna updateru.
Tady nastávají problémy, které jsem již popisoval v jiných vláknech o updatech:
1) Licence - nemohu si dovolit distribuovat pluginy bez svolení autora
2) Bezpečnost - současné řešení umožňuje uživateli rozhodnout, zda je plugin důvěryhodný a ohlídat jeho instalaci
3) Podpora ze strany Salamandera - doufám v implementaci
Snadné instalace pluginů včetně možnosti podpisů. V současnosti by plugin musel provést celý update ručně a mohl by něco zvorat (třeba
Total Commander File System Proxy Plugin ani bez zásahu uživatele nainstalovat nelze)
stepand76 wrote:8. Okno by mohlo jít zavřít klávesou Esc.
Tady jsi mne nachytal! Okno zavřít pomocí Esc jde, ale jen do té doby, než seznam pluginů získá focus
stepand76 wrote:Jinak díky. Jsi šikula!
Díky za komentáře. Doufal jsem v nějaký ohlas
Altapu (třeba i po mailu/ICQ):
- zda není plugin v rozporu s jejich plány,
- zda neduplikuji práci, kterou již mají skoro hotovou,
- zda mohou pluginu nějak pomoci pomocí rozšíření plugin interface,
- zda nemají zájem plugin přidat do distribuce Salamandera,
- jak rozlišit
opatchované verze Salamandera od release,
- zda by byli ochotní verze o interních pluginech distribuovat do
databáze
- ...