Vylepšení Edit New File dialogu (šablony,...)

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Vylepšení Edit New File dialogu (šablony,...)

Post by zarevak »

Vzhledem k znovurozproudění diskuze o označování přípon v Edit New File Shift+F4 dialogu mne napadlo jít jinou cestou.

Většina lidí, kterým se předoznačování přípony v tomto dialogů nelíbí, namítá, že vytváří soubory různých typů a neoznačení celého názvu je zdržuje. Co kdyby existoval seznam šablon pro nové soubory. Tyto šablony by umožňovaly:
1) navrhnout příponu pro mnou používané typy souborů
2) tento soubor naplnit nějakou základní strukturou (hlavička, kostra fokumentu, ...)

Více viz obrázek. Šablony jsou umístěny ve viditelném seznamu, aby bylo jednoduché na prvních X nejpoužívanějších kliknout jedním tlačítkem. Při zobrazení dialogu je vybrána první šablona a focus v Combo/Editu, čímž se zachovává současné chování. Šablony by kromě navrhovaného názvu obsahovat druhý sloupec s popiskem šablony...
Attachments
návrh nového Edit New File dialogu
návrh nového Edit New File dialogu
EditNewFile_idea.png (5.85 KiB) Viewed 8146 times
Ether

Post by Ether »

+1 To se mi líbí.
Ελληνικά rulez.
SelfMan

Post by SelfMan »

Ja osobne standardne aky kolvek takto vytvoreny subor otvaram v mojom oblubenom editore EditPLUS. Jeho vyhodou je podpora "keystroke macro".
Konkretne napisem _klucoveslovo<medzera> a po medzere sa cely retazec "_klucoveslovo" zameni za obsah specifikovany tomuto slovu.
Tym padom je pre mna takato volba so sablonami zbytocna.

Inak si to skor viem predstavit ako konfigurovatelnu polozku [x] Template support, ktora by umoznovala vyber uzivatelom definovanej saplony.
[new_filena_me][template pulldown]

Ked to zoberiem v zmysle klavesovej efektivity:
- napisem nazov (priponu urci zvolena sablona)
- tab key
- bud sipka dolu, alebo prve pismeno nazvu sablony (opakovane stlacenie pokracuje na dalsiu polozku)
- tab key
- enter

Definicia sablon moze byt v externom textovom subore.
Na druhej strane tu ale mozu vznikat problemy s kodovanim ASCII vs UNICODE vs UTF-8 etc.

Dolezitejsie asi naozaj bude skor posilnenie vyvoja v smere Unicode a x64. Tato vec mne osobne skor pripada ako banalita.

OTAZKA: Co pouzivate na editaciu novo vytvoreneho suboru a aky je vas dalsi bezny postup.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Idea byla nejdříve vybrat šablonu a pak změnit název (šablona udává/změní výchozí název souboru, ale protože je název automaticky označen bez přípony, tak lze rychle upravit). Pravda je, že použití z klávesnice jiné než první šablony není úplně domyšlené/ideální. (Napadlo mne přesměrovat šipku dolů, ale to by výběr názvu souboru nemohl obsahovat historii :()

Pokud by šablony existovaly jako soubory na disku, tak by nebyl problém s unicode/binární soubor/obrázek/..., protože Salamander by jen vytvořil soubor a naplnil ho daty ze souboru šablony. Takto to řeší Windows se zakládáním nových souborů z kontextové nabídky (složky Windows/ShellNew a UserDir/Templates).

Na většinu úprav používám základní Notepad. Dříve jsem pro editaci PHP používal UltraEdit. Na větší úlohy pak používám dělo Visual Studio (jak je vidět v příkladu šablon, pracuji převážně se zdrojovými kódy).

Dodatek: Vzhledem k tomu, že tento nový dialog je 100% kompatibilní se současným zavedeným postupem, tak jsem proti konfiguraci jeho použití.
AD7

Re: Vylepšení Edit New File dialogu (šablony,...)

Post by AD7 »

+1 to by sa velmi, velmi hodilo
Post Reply