Upozadění okna AS při mazání

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Aichi

Upozadění okna AS při mazání

Post by Aichi »

Při mazání souboru pomocí Shift+Del mi vždy okno AS ztratí fokus a sková se pod ostatní okna. Jev se projevuje na XP i vista64. Na W2k si na problém nepamatuji, nemohu ověřit.

Jedinou odlišnost, kteoru na všech instalacích windows používám je zapnutí XMouse z MS PowerToys, tedy je aktnivní to okno nad kterým je myš. Vyskakovaní do popředí aktivované nemám. Při operaci mazání nezáleží na pozici myši, zda je nad oknem mazání, nebo jen nad oknem AS, nebo jinde.

Myslím, že se to stává ještě při jedné operaci, nicméně teď na ni nemohu narazit.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Upozadění okna AS při mazání

Post by Jan Rysavy »

Aichi wrote:zapnutí XMouse z MS PowerToys, tedy je aktnivní to okno nad kterým je myš
Zlobí okno i v případě, že tuto volbu vypnete?
Aichi

Post by Aichi »

Pokud volbu vypnu, pak to AS nedělá.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Máte X-Mouse nastaveno takto?
Attachments
xmouse.png
xmouse.png (39.72 KiB) Viewed 8755 times
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Problém dokážu reprodukovat, ale netuším jak ho odstranit. Problém se týká obecně našich progress dialogů, které nejsou modální. Operace Copy, Move, Delete běží na pozadí a lze se během nich přepnout do okna Salamandera.

X-Mouse režim během aktivace nebo deaktivace progress oken zlobí jak popisujete.

Hledal jsem krátce na webu a našel další problémy s X-Mouse.
Ether

Post by Ether »

Náhrada: True X-Mouse (en) - popsaný problém se nevyskytl (pokud jsem to správně pochopil)
Pro Windows Vista: shell: revealed (en), MSFN Forums (en) - pokud bude někdo chtít, shrnu to v dalším příspěvku, ale teď jsem na to příliš líný.
Ελληνικά rulez.
Aichi

Post by Aichi »

Ano mam to v XP takto nastaveno. Nicméně mi to dělá opravdu pouze u Shift+Del dialogu. Po bližším zkoumání je to tak, že po stisku klávesové zkratky vyskočí potvrzovací dialog. Pokud potvrzení odbouchnu entrem, tak se AS schová. Pokud ho potvrdím myší, AS zustane navrchu. Při potvrzení entrem, je jedno zda je myš nad dialogem, či ne.

U kopírování, přesouvání mi to nedělá.
Aichi

Post by Aichi »

Ve vistach na to nepoužívám žádný prográmek, jde to nastavit zde:

Control Panel > Ease of Access Center > Make the mouse easier to use >
check "Activate a window by hovering over it with the mouse" (Apply, Save).
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Aichi wrote:U kopírování, přesouvání mi to nedělá.
Zkoušel jste přesouvat větší/menší počet souborů? U mě to zlobí pouze někdy, zřejmě věc časování, případně další faktory.

Na Windows Vista se v práci podívám, díky za info. Pokud ještě něco dohledáte, dejte prosím vědět.
aichi

verze 2.52b1

Post by aichi »

Dobry den,
jsem rad, ze v nove betaverzi jste problem resili a na prvni pohled reseni vypada uspesne. Rozhodne se okno nestraci do pozadi pod jina okna.

Nicmene musim upozornit, ze i tak je videt, ze kurzor mysi problikne do okna pod salamandrem a pak se ihned vrati zpet.

Napr. mam-li pod oknem salamandra (ktery neni maximalizovany) okno firefoxe se zalozkami, pak pri presouvani souboru je videt, jak se kurzor mysi objevi nad jednou ze zalozek firefoxe (vysviti se) a hned se vrati zpet do okna salamandra, tam kde byl.

Diky za soucasny fix.
Post Reply