padá mi pictview

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Tomáš

padá mi pictview

Post by Tomáš »

Nevim čím to, ale od určité doby mi cca po 8s spadne pictview při prohlížení souborů .jpg. Je jedno jaký obrázek, i když jich je serie, vždy po těch cca 8s spadne. U .gif, nebo .bmp to nedělá, stejně jako u .jpg malých velikostí - ale jen někdy, někdy to stejně spadne.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zobrazí se po pádu chybové hlášení Salamandera s žádostí o jeho zaslání k nám?

O jaký jde operační systém? Salamander předpokládám poslední, 2.51?
Tomáš

Post by Tomáš »

Verze 2.5, nezobrazí se vůbec nic, prostě jen skončí
Tomáš

Post by Tomáš »

další upřesnění - stane se tak, pokud obrázek spustím enterem, nebo kliknutím, pokud dám náhled, tak funguje OK
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Nainstalujte si prosím Salamandera 2.51, tam je vylepšené chytání podobných chybových stavů a mohl by se začít zobrazovat bug report.

V tom případě zřejmě nejde o problém na straně Salamandera a PictView (PictView se aktivuje příkazem View/F3), ale s vysokou pravděpodobností o nějakou vadnou shell extension, instalovanou ve Vašem operačním systému.

Mrkněte prosím sem: http://www.altap.cz/salam_en/faulty_she ... sions.html a zkuste uvedeným postupem identifikovat, o kterou DLL knihovnu se ve Vašem případě jedná. Instaloval jste v poslední době nějaký software?
Raptor

Post by Raptor »

Tomáš wrote:další upřesnění - stane se tak, pokud obrázek spustím enterem, nebo kliknutím, pokud dám náhled, tak funguje OK
Entrem zobrazovat v PictView? Nespusti nahodou Enter asociovany program?
Tomáš

Post by Tomáš »

1. tak jediný relevantní rozdíl mez spuštěním enter/view je asi tady:
Unloaded Modules:
(525535 ms) 0x75F60000 (size: 0xFD000) (ver: 6.0.2900.3231): browseui.dll (C:\WINDOWS\System32\browseui.dll)

co s tím?

2. ano enterem se spouští asociovaný plugin pictview
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Tomáš wrote:2. ano enterem se spouští asociovaný plugin pictview
Můžete nám sem prosím vložit fotku okna, kde je vidět PictView plugin spuštěný klávesou Enter?
(dole pod příspěvkem lze připojit obrázek)
Tomáš

Post by Tomáš »

Aha. Tak omlouvám se za mystifikaci, nepada pictview, ale photosnapviewer, který nevim proč, ale to je vedlejší. Zmátla mne asociace v configuration/viewers and editors/viewers/... *.jpg...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Takže Salamander žádné chybové hlášení nezobrazí, protože beží dál, protože s ním chyba nemá nic společného :)
Post Reply