Nastavení Ctrl+H (proč +S a +H dohromady?)

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.

Bude vám k něčemu rozdělení možností skrývání na jen +H a jen +S, namísto nynějšího skrývání +H/+S zárověň?

Jo.
3
38%
Ne.
5
63%

Total votes: 8

Ether

Nastavení Ctrl+H (proč +S a +H dohromady?)

Post by Ether »

Předem se chci zeptat, proč existuje volba pro skrývání souborů se atributy +H nebo +S dohromady (historické důvody? tradice?).

Šlo by to rozdělit? Jednu dobu jsem měl na disku adresáře +S, protože jsem k nim měl přiřazenou ikonku (více od MS, VP). Tehdy by se mi hodilo, kdyby AS nepředpokládal, že když chci skrýt +H, tak chci skrýt i +S.

Popřípadě dodat jiné vlastnosti souboru, které by rozhodovaly o (ne/)skrytí souboru při Ctrl+H? Třeba někdo by chtěl skrývat soubory +T (více), někdo by chtěl skrývat soubory začínající '~' (tildou) nebo '.' (tečkou).

Pokud nechcete měnit zaběhlé pořádky, postačí rozšířit funkci Filter o danou funkcionalitu.
Raptor

Post by Raptor »

Zvlastni, Ctrl+H jsem ani neznal, zajimava vec, ale pro mne nevyuzitelna
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Nastavení Ctrl+H (proč +S a +H dohromady?)

Post by Jan Rysavy »

ether wrote:Předem se chci zeptat, proč existuje volba pro skrývání souborů se atributy +H nebo +S dohromady (historické důvody? tradice?).
Určitě z historických důvodů. Původně dle Norton Commander. Koukám, že Windows Explorer pod Windows Vista se řídí pouze atributem H. Total Commander se řídí jak S, tak H (jako Salamander).
Ether

Re: Nastavení Ctrl+H (proč +S a +H dohromady?)

Post by Ether »

Malé oživení: když už jsme u toho přibližování Exploreru (viz řazení podle jména a soubory s tečkou na začátku), jaký máte postoj ke skrývání +S souborů?
Ελληνικά rulez.
Post Reply